CATALUNYA-TUNÍSIA
Esports 23/12/2011

Cruyff disposarà de la selecció catalana més potent de la història

àlex Gozalbo
2 min
Bojan Krkic ja va anunciar ahir que serà a la llista de Cruyff i que jugarà el divendres 30 de desembre contra Tunísia.

BARCELONAA set dies del Catalunya-Tunísia, el seleccionador Johan Cruyff anunciarà aquest migdia (13.30 hores) el llistat de jugadors convocats per al partit amistós que se celebrarà divendres que ve (19 hores) a l'Estadi Lluís Companys.

Des que l'any 1997 la selecció catalana va tornar a jugar partits de manera habitual, cap entrenador havia disposat d'un equip tan potent. "És evident que el partit arriba en el moment més dolç del Barça i que ho fa amb un equip format majoritàriament per jugadors del planter", analitza Àngel Alonso, exseleccionador català. "Des de fa uns anys Barça i Espanyol estan apostant per gent de la casa i ara n'estan recollint els fruits", explica.

La selecció catalana se sustenta, per tant, en dos puntals: vuit jugadors del Barça i vuit de l'Espanyol. Dos blocs de jugadors ja compenetrats que facilitaran l'adaptació de l'equip.

Puyol, Xavi, Valdés, Piqué, Cesc, Busquets, Fontàs i Isaac Cuenca són els futbolistes del Barça que, si no hi ha cap problema físic, seran divendres vinent a l'Estadi Olímpic. La presència de Cesc, que fa dos anys va ser convocat per al partit contra l'Argentina però finalment va ser baixa, serà un dels grans atractius de l'esdeveniment.

L'Espanyol, que torna dimarts als entrenaments, estarà representat per Sergio García, Verdú, Javi Márquez, Álvaro Vázquez, Jordi Amat, Dídac Vilà, Raúl Rodríguez i el porter Kiko Casilla.

La tercera font principal de jugadors hauria de ser el València CF, però el club no va voler confirmar ahir si els seus tres futbolistes catalans podran jugar contra Tunísia. Jordi Alba, Bruno i Víctor Ruiz estan convocats dijous per Unai Emery, que la temporada passada ja va evitar la presència de Jordi Alba en el partit contra Hondures.

"Al Barça i a l'Espanyol hi ha molts jugadors catalans interessants, però és veritat que a la resta d'equips de la Lliga no n'hi ha tants", analitza Àngel Alonso.

Bojan, que sempre ha marcat amb la selecció catalana, no es perdrà el partit. "Tinc moltes ganes de tornar a veure els meus companys i de jugar amb ells aquest partit", explica el davanter del Roma. La convocatòria de Johan Cruyff es completarà amb jugadors catalans dels equips de Primera Divisió.

Una samarreta, una entrada

Tots els aficionats que comprin una samarreta de la selecció catalana rebran, en el mateix punt de venda, una entrada gratuïta per assistir al partit entre Catalunya i Tunísia.

La Federació Catalana de Futbol ha rebut unes 50 peticions d'autobusos, de penyes, agrupacions i clubs d'arreu de Catalunya que no es volen perdre el partit de divendres vinent.

stats