RUGBI
Esports 01/02/2014

Gal·les certifica una victòria d'ofici davant una Itàlia superior (23-15)

Els homes del drac derroten els “azzurri” malgrat haver jugat pitjor que els seus rivals. Gal·les inicia la seva defensa del títol amb victòria però amb ombres i dubtes sobre el seu joc.

Ferran Vital
Jamie Roberts, de Gal·les, aturat per la defensa italiana

BarcelonaEl torneig de les Sis Nacions de 2014 aixecava el seu teló al Millenium Stadium de Cardiff, per acollir el partit inaugural entre els actuals campions, Gal·les, i la selecció d'Itàlia.

El partit ha començat amb una Itàlia desorientada i desendollada, que ben aviat ha vist com els actuals campions europeus anotaven un matiner assaig mitjançant l'aler Alex Cuthbert, que aprofitava una errada en una recepció aèria de l'italià Angelo Esposito, i anotava el primer assaig pel conjunt del drac. Després d'uns minuts de domini local i replegament endreçat dels italians, els gal·lesos semblaven cedir la iniciativa al conjunt transalpí, que començava a sovintejar la zona de marca rival. Fruit dels atacs italians, l'obertura de la USAP Tommasso Allan anotava un cop de càstig pels italians, que començaven a sentir-se còmodes a la gespa del Millenium Stadium. Però quan pitjor ho passaven els gal·lesos, una acció aïllada de contraatac era culminada a la zona de marca dels italians de la mà del centre Scott Williams, deixant el marcador en un excessiu 17 a 3 a favor dels homes del drac que no feia justícia al qual estava passant a la gespa de Cardiff.

Amb la lliçó ben apresa del primer temps, Itàlia anotava un assaig llampec tot just iniciat el segon temps, de la mà del jove centre Michele Campagnaro, que aprofitava una bona puntada de mig del camp per culminar el primer assaig italià del partit i reobrir les opcions visitants. Durant els seus millors minuts, Itàlia podia haver capgirat el marcador, però un xut al pal de Tomasso Allan i un seguit d'imprecisions als metres finals han impossibilitat la remuntada italiana a un Millenium absolutament emmudit. A quinze minuts del final Gal·les ha aconseguit per fi passar la línia del mig del camp i anotar tres punts més gràcies al peu de Leigh Halfpenny, però una acció màgica del jove Campagnaro -que està cridat a ser un dels futurs "cracks"del rugbi europeu- que ell mateix ha acabat a la zona d'assaig rival deixava el partit en un ajustat 20 a 15 a deu minuts del final.

En un final d'infart, Halfpenny anotava de nou un cop de càstig sumant tres punts més pels homes del drac, col·locat el 23 a 15 amb el que s'arribava al final del partit. Gal·les sumava la primera victòria del campionat contra un rival que ha estat superior en tots els aspectes del joc. Tot i la derrota, Itàlia ha demostrat, un cop més, l'enorme potencial dels seus homes. Cal destacar, a més a més,l'enorme partit del jove Michele Campagnaro, que s'ha consagrat a l'elit europea amb matrícula d'honor.