RUGBI
Esports 02/02/2014

Irlanda escombra Escòcia al derbi celta (28 a 6)

P { margin-bottom: 0.21cm; }El Trèvol passa persobre del Card en un partit desigual.

Ferran Vital
Irlanda ha derrota els escocesos

BarcelonaL'antic Lansdowne Road de Dublín, avui rebatejat com Aviva Stadium per raons comercials, era l'escenari del derbi celta, l'Irlanda-Escòcia corresponent a la primera jornada del Sis Nacions. Els irlandesos, un conjunt amb molt de talent però imprevisible i excessivament irregular, era el favorit per endur-se la victòria davant una Escòcia ascendent.

Els primers en anotar i prendre la iniciativa al marcador eren els irlandesos, gràcies a dos cops de càstig transformats per l'obertura Jonathan Sexton, un dels homes amb més talent de l'illa maragda. Per la seva banda, els homes del XV del Card només eren capaços d'anotar mitjançant un altre cop de càstig, transformat per Laidlaw. Durant el primer temps cap de tots dos equips no era capaç d'imposar la seva hegemonia sobre la gespa, fins que una genialitat de Sexton ha portat al XV del Trèvol a cinc metres de la zona de marca escocesa, habilitant als homes de l'illa maragda per anotar el primer assaig del partit, de la mà de l'aler Trimble, al fil del descans, tot deixant el marcador en un 11 a 3 favorable als locals a la mitja part.

El segon temps ha començat amb una intensitat inusitada, ja que als cap de pocs minuts de començar el segon temps els escocesos havien anotat un cop de càstig del peu de Laidlaw, mentre que els irlandesos responien amb el seu segon assaig del partit, culminant una gran acció dels davanters que penetraven,gràcies a la seva potència i la seva força, dins la zona de marca escocesa, obrint una petita escletxa al marcador favorable als locals. A partit d'aquest moment els escocesos es començaven a diluir sobre la gespa de Lansdowne Road, permetent als irlandesos imposar la seva llei. Sexton, amb un cop de càstig, i Rob Kearney,amb un altre assaig, han acabat d'enfonsar als homes del XV del Card,tot col·locant el 28 a 6 al marcador amb el qual s'ha arribat al final dels vuitanta minuts.

Amb aquesta victòria, Irlanda es consolida com una de les aspirants al títol, per bé que encara ha de rebre a Gal·les a Dublín la setmana vinent i haurà de superar a França i Anglaterra com visitant si vol coronar-se com campiona europea. Per la seva banda, Escòcia ha demostrat una incapacitat preocupant, ja que no ha estat capaç de plantar cara als irlandesos durant tot el segon temps.