20/03/2016

‘Villarato’ en 3, 2, 1...

PeriodistaEmpat just al Madrigal. Abans de començar, no era un mal resultat. Després de resar a la Moreneta perquè no ens marquessin el tercer al descompte, continua sent un marcador que ens dóna més marge a la Lliga. El Barça, de tant pensar en el Madrid, es va deixar escapar dos punts d’un partit que, amb el 0 a 2, era mig títol. Luis Enrique, amb uns canvis inoportuns, va encomanar als jugadors la dèria que era més important que Piqué i Arda no fossin expulsats perquè poguessin jugar al Camp Nou contra el Madrid que rematar la Lliga al Madrigal, un estadi on ja hi havien perdut el Reial de Benítez i l’Atlètic. En dos minuts de diferència va fer entrar Mathieu i Alves, que ja sabem com surten de desconcentrats i freds quan apareixen des de la banqueta, i un minut després ja marcava el primer el Vila-real. Cinc minuts més tard, en el súmmum de la desgràcia, Mathieu se’l fot en pròpia porta. De córner no ens marcava ni déu, és veritat. Si els rivals no rematen, doncs ja ens el fem nosaltres mateixos.

El Barça continua invicte però és el primer partit de la segona volta que no aconsegueix guanyar. La tarda va ser més intensa i emocionant que d’un gran futbol. De fet, l’espectacle va ser fluixot, propi del desgast de dos equips que durant la setmana havien jugat competició europea. El pitjor del diumenge, però, va ser, de llarg, l’àrbitre. Sánchez Ramírez tocava d’orella. Va ensenyar una groga per mans a Piqué que no ho era, es va menjar la segona groga al central per unes mans diàfanes i, més greu encara, va xiular un penal d’Asenjo a Neymar que només va veure ell. Un error darrere l’altre per treure de polleguera a tothom, sobretot el públic local. Unes pífies clamoroses que serviran, en quinze dies sense Lliga i el Madrid molt lluny del Barça, perquè torni a sortir el gran tema del villarato. M’hi jugo un pèsol que, a partir d’aquesta nit, ja només s’intentarà fer veure que els de Luis Enrique guanyaran aquest campionat gràcies als arbitratges i als favors de Villar. I aquest títol s’acabarà guanyant perquè el Barça ha sigut infinitament el millor equip.