Barça
Esports Barça 14/01/2012

Guardiola: "La gent ha de saber que tenim un entrenador que creu que encara es pot remuntar"

El tècnic demana confiança a l'aficionat i promet que el Barça lluitarà fins al final pel títol de Lliga, si bé recorda que això pot no ser suficient per atrapar el Madrid

M. Molina
3 min
Sí: Pep Guardiola, Isona Passola. No: Silvio Berlusconi, Muammar al-Gaddafi

BarcelonaDesprés d'una setmana on el Barça s'ha situat a 5 punts del Reial Madrid (després d'empatar en el derbi a Cornellà 1-1), i de perdre per lesió a Pedro (problemes musculars) i Fontàs (de llarga durada); Pep Guardiola ha dedicat bona part de la seva roda de premsa prèvia al partit contra el Mallorca a enviar un missatge positiu a l'afició, assegurant que "queden 63 punts en joc i l'únic objectiu és disputar-los el millor possible", i que ell mateix està "convençut" que els seus homes ho donaran tot al terreny de joc per fer possible la remuntada, si bé no pot garantir que aquesta s'acabi produint.

"Aquests nois no descansen mai. No recordo que tinguin un dimecres lliure. Hem jugat gairebé sempre cada 3 o 4 dies. La seva exigència és màxima des de principis de temporada, amb partits nostres i compromisos internacionals. Competim amb un rival com el Madrid i queden encara 63 punts per jugar, que són moltíssims. L'únic objectiu que tinc és que els jugadors facin el millor possible aquests 63 punts, sent ambiciosos, anant a fer gols, defensant millor a cada jugada... I després veurem si ens serveix per atrapar el Madrid o no", ha dit l'entrenador del Barça.

Més enllà d'aquesta opinió, Guardiola també ha dit que ell mateix està "convençut" que no hi ha res perdut, i que els blaugranes lluitaran fins al final per intentar eixugar aquesta diferència de punts que tenen els blancs: "La gent ha de saber que que tenim un entrenador que creu que encara es pot fer. No hem d'oblidar que hem guanyat 3 títols aquesta temporada. El Madrid és la contraposició nostre, que quan estava a 12 punts pensava en remontar. Nosaltres, si estem a 12 punts ens pengem a tots. Estic convençut que fins al final donarem el millor de nosaltres. A partir d'aquí, si guanyem o no, ja no ho puc controlar". A més, Guardiola també ha valorat la bona trajectòria de l'equip que dirigeix el portuguès José Mourinho: "Juguem contra un equip que dels últims 22 partits n'han guanyat 21. Algun mèrit tindran". I ha conclòs que "perdre és part de l'esport. No plantejo les competicions pensant que sempre anirem al davant i els altres ens hauran d'atrapar".

D'altra banda, Pep Guardiola no creu que l'eliminatòria copera davant el Reial Madrid arribi massa d'hora, perquè "els sortejos no es fan sempre perquè Barcelona i Reial Madrid juguin la final" i tampoc considera que el resultat de la mateixa afecti el perdedor: "El que guanyi sortirà més animat i el que no, haurà de recuperar-se. No hi ha temps per a res, perquè la competició et posa en el teu lloc".

I sobre les lesions de Pedro (problema muscular) i Andreu Fontàs (llarga durada per un trencament al lligament del genoll), ha reiterat la seva idea que malgrat comptar només amb quinze jugadors de la primera plantilla, no fitxaran a l'hivern: "Aniré amb el filial fins al final. No crec que sigui una bona cosa anar al mercat, perquè costa molts diners i després els jugadors s'han d'adaptar. El millor, el més sostenible, és el planter. A més des del principi tenia una plantilla curta perquè crèiem en el filial. Si sabés que fitxant arreglem coses, proposaria, però confio molt en la gent del filial. Guanyarem o perdrem, jugarem bé o malament amb els que som", ha dit.

Elogis al Betis

Més enllà de la diferència de punts, Pep Guardiola ha recordat que aquest diumenge hi ha partit contra el Betis, i que s'han de centrar en tirar endavant aquest enfrontament. Pel de Santpedor, els verd-i-blancs són "un molt bon equip, agressiu, que et ve a buscar a dalt i té un joc més combinatiu que l'Osasuna. Juga molt bé. I els extrems són petits i amb molta habilitat.

Centenari de Busquets

Guardiola també ha tingut paraules cap a Sergio Busquets, que aquest diumenge contra el Betis pot arribar als 100 partits amb la samarreta del Barça. "Crec que és el millor migcentre del món", assegurava l'entrenador, que el definia com "una troballa, un jugador que tàcticament ens dóna molt d'equilibri al camp" i al que només li cal "millorar algunes coses" per ser encara més bon futbolista.

stats