BARÇA
Esports Barça 20/04/2011

Henry creu que el Barça representa que “Catalunya no és Espanya”

L'exblaugrana ha analitzat el clàssic d'aquesta nit i la rivalitat entre Barça i Madrid. Ferrer, Cruyff, Rijkaard i altres barcelonistes d'aquí i d'arreu parlen del que representa el duel d'aquesta nit

Redacció
2 min
Henry va formar part del FC Barcelona entre els anys 2007 i 2010

Barcelona“Catalunya no és Espanya. És alguna cosa més, i ho has de sentir”. Així de taxatiu ha estat el davanter francès Thierry Henry quan se li ha preguntat pel clàssic d'aquesta nit. Henry, que no va ignorar durant els anys que va passar a can Barça la pancarta que expressa la mateixa idea en anglès (“Catalonia is not Spain”), creu que el Barça representa les aspiracions de llibertat de Catalunya i que una victòria sobre el Madrid a la final de la Copa del Rei significaria una victòria de Catalunya sobre Espanya.

En unes declaracions recollides al portal d'internet goal.com, el davanter no és l'únic que opina sobre la vella rivalitat entre Barça i Madrid, punta de llança de les rivalitats entre Catalunya i Espanya. Per exemple, l'anglès Steve McManaman, exmadridista, també admet que un partit entre els dos grans de la lliga espanyola “realment és Catalunya contra Espanya”.

Dos holandesos com Rijkaard i Cruyff tampoc han estat ignorants del conflicte nacional mentre han format part del club blaugrana. El tècnic que va guanyar la primera Champions del Barça recorda amb delit que ell va guanyar la copa “al regne del rei”, Madrid, en el seu últim partit com a blaugrana. Rijkaard, per la seva banda, recorda la repressió viscuda en l'època franquista com a explicació de l'actual distància entre tots dos bàndols.

El portal també recull experiències d'altres il·lustres del futbol que han passat per les files dle Barça o del Madrid, com Ferrer, Hierro o Venables. També explica que es preveu una xiulada contra l'himne espanyol i que la federació treballa per silenciar-la i recull, encara que sense donar-hi massa credibilitat, la informació que ahir va publicar Marca sobre els insults de Piqué, que també tenien les relacions entre Catalunya i Espanya com a teló de fons. L'articulista es pregunta “què significa per al Barça guanyar la Copa que va dur el nom de Franco?”.

stats