BARÇA
Esports Barça 19/06/2013

Puyol ha estat operat del genoll dret i estarà de baixa entre tres i quatre setmanes

El doctor Ricard Pruna admet que el central vol jugar el Mundial del Brasil i que Messi no havia de jugar contra el PSG al Camp Nou

A. L.
3 min
El doctor Ricard Pruna, durant la roda de premsa

BarcelonaCarles Puyol ha estat sotmès a una operació aquest matí a la clínica Dexeus. Després de la intervenció, el jugador haurà d'estar entre tres i quatre setmanes de baixa. Tot i això, Pruna creu que el jugador podrà començar la pretemporada a mitjans de juliol amb tota normalitat. Pruna ha explicat que Puyol arrossega problemes al genoll dret des de fa dos anys. Aquest matí, el doctor Joan Carles Monllau li ha extret un quist de Baker per intentar posar fi a aquestes molèsties que li impedien fer una extensió total de l'articulació.

"La primera artroscòpia va anar molt bé. En la segona també es va fer una neteja, però tres mesos després de l'artroscòpia va notar molèsties. El jugador veu que la recuperació no va bé, i fem més proves i ens adonem que la solució és treure aquest quist de Baker que li fa de topall i li limita l'extensió total del genoll", ha explicat. "Ens adonem que aquest quist té característiques cròniques i en l'interior hi ha cossos lliures que han passat de l'articulació al quist. Aquest quist va estar punxat diverses vegades, perquè és un patologia que no se sol operar, però en veure que amb el tractament conservador no remetia i el jugador estava inquiet, hem decidit extirpar", ha afegit Pruna.

Puyol rebrà aquesta mateixa tarda l'alta hospitalària i a partir de divendres començarà la recuperació per no perdre massa muscular. La intervenció d'aquest dimecres arriba tres mesos després que el jugador s'operés del genoll dret, una operació que es va fer just després de la golejada 4 a 0 contra el Milan. "El jugador sacrifica les seves vacanes. Li hem buidat el quist diverses vegades. Està cansat de la patologia del genoll, però pensem que hem posat punt final al problema", ha sentenciat Pruna, que ha admès que Puyol té intenció de seguir jugant l'any vinent amb la selecció espanyola. "Pel que m'ha expressat a mi el jugador té molta il·lusió per jugar el Mundial del Brasil", ha dit.

A diferència del que havia passat fins ara, el doctor Ramon Cugat no ha estat l'encarregat d'operar Puyol aquest cop. "És una demanda del jugador. Des del març cap aquí, aquest tema li ha provocat una ansietat, volia una segona opinió, i ell ha decidit i demanat que volia fer-se l'operació amb aquest especialista de la Dexeus. Des del club seguim confiant en el doctor Cugat. El tema mèdic és un tema de confiança i amb això no t'hi pots posar", ha explicat Pruna.

El doctor del Barça ha repassat l'actualitat mèdica dels jugadors blaugranes. Sobre els casos de Leo Messi i Sergio Busquets, el doctor Pruna ha dit que els jugadors ja van marxar de Barcelona amb l'alta mèdica, consensuada amb les respectives Federacions. "Com menys juguin, millor", ha dit Pruna. "En el cas de Messi s'ha respectat moltíssim", ha especificat sobre la gestió de minuts que ha viscut l'argentí amb la seva selecció. Sobre Messi i la seva lesió que al Parc dels Prínceps de París, Pruna ha admès "que la lesió es produeix en un mal moment, no et permet treballar en els terminis i la lentitud" adequada. "Fem un pla, pensem que va bé i si és possible que no jugés contra el PSG. Els fets van fer que hagués de jugar i això va trastocar els plans", ha detallat Pruna, que ha qualificat el calendari com el principal problema en la recuperació de Messi durant el tram final de la temporada. "No pots córrer contra el temps en una lesió muscular. No es va agreujar tot i entrenar-se i jugar. Aquests alts i baixos van fer que el jugador se sortís de confiança, de força i massa muscular. Aquesta lesió al desembre no hauria estat res, hi hauria hagut temps de tot", ha explicat el doctor blaugrana.

Sobre Busquets, Pruna no ha volgut comparar el cas del blaugrana amb el de Xabi Alonso, que també va tenir molèsties al pubis i els serveis mèdics del Madrid van decidir operar-lo i ser baixa a la Copa Confederacions. "Desconec l'evolució de la pubàlgia de Xabi Alonso. Si han optat per intervenir-la, la decisió és encertada. Però nosaltres de problemes al pubis n'operem pocs. La de Busquets se'ns va escapar. La prevenció ha de fer que no hi hagi pubàlgies", ha explicat Pruna. "Per part nostra, no hi havia cap oposició perquè anés a la Confederacions", ha afegit.

De Neymar, el doctor ha admès que ha de guanyar pes. "Vam fer un reconeixement a tota velocitat. La primera impressió, de 64 kgs, és a la baixa i segurament algun quilo haurà d'incrementar", ha explicat. En canvi, Pruna no ha volgut afegir res sobre el tema Abidal, i s'ha remès a les paraules del president Sandro Rosell. "Extremadament confidencials, frega la permissivitat. Em remeto a les paraules del president que ho va deixar clar. Reafirmar plenament el que va dir perquè és una decisió consensuada", ha dit.

Finalment, Pruna ha parlat també del cas d'Isaac Cuenca. El jugador va ser sotmès a una operació del menisc extern. Una intervenció "complicada" per tractar-se d'un jugador jove, segons ha explicat Pruna.

stats