Barça
Esports Barça 20/03/2016

El Vila-real demostra que no hi ha cap equip infal·lible (2-2)

El conjunt local remunta un 0 a 2 advers i evita que el Barça sentenciï la Lliga definitivament

Albert Llimós
El Barça celebra un gol a Vila-real

Vila-realSón humans. Al Madrigal ha quedat demostrat que el Barça pot ser inferior a un rival durant 90 minuts. El conjunt de Luis Enrique no és infal·lible, ni el trident imparable. El Vila-real ha remuntat un 0 a 2 dels blaugranes, i s'han endut un punt que pocs creien possible al descans. Un partit frenètic, intens, de domini groguet, però d'ocasions a totes dues àrees. Un duel marcat per un arbitratge que ha provocat la ira local, després que José Maria Sánchez Martínez hagi perdonat l'expulsió de Gerard Piqué i hagi assenyalat un penal inexistent favorable al Barça. Tot i les adversitats, el conjunt de Marcelino García Toral ha fet sortir els colors al líder. Piqué marxava del camp al minut 55 amb 0 a 2, i 7 minuts més tard el partit estava igualat.

Inici trepidant

El conjunt de Marcelino ha arrencat demostrant per què és quart a la Lliga, i per què Madrid i Atlètic de Madrid van caure al Madrigal sense marcar cap gol. Encara no s'havia complert el minut 1, que Cédric Bakambu guanyava l'esquena de la defensa, superava Gerard Piqué en l'un contra un, i la seva centrada la rematava Arda Turan cap a la pròpia porteria, en un salt amb Jordi Alba i Trigueros, i impactava contra el pal. Claudio Bravo ha estat afortunat perquè el rebuig ha tornat cap a ell i ha pogut agafar la pilota. No n'ha tingut prou, el Vila-real, llançat per Denis Suárez, i uns minuts més tard –quan el conjunt català encara no havia encadenat cinc passades seguides–, Bakambu ha controlat d'esperó i ha obligat el porter xilè a salvar el 0 a 1.

El primer avís del Barça ha arribat per part de Rakitic, que li ha robat la cartera a Bruno a la frontal, i ha acabat la jugada rematant a l'esquerra de la porteria d'Asenjo. Més encert ha tingut el croat al minut 20, aprofitant una falta penjada per Messi que Suárez no ha pogut caçar, però Rakitic ha aparegut per marcar el 0 a 1. A partir d'aquí, festival de l'àrbitre murcià Sánchez Martínez. Primer ha perdonat l'expulsió a Piqué, per unes mans clares quan era últim home, i després ha xiulat un penal inexistent d'Asenjo a Neymar, que ha situat el 0 a 2 al marcador amb classe. Abans de la possible targeta a Piqué, que s'hauria perdut el clàssic contra el Madrid amb l'expulsió, l'àrbitre ha mostrat groga al central barceloní de manera rigorosa. En el penal, el porter groguet ha tret la pilota al brasiler quan l'intentava driblar, però el murcià ha assenyalat els onze metres. La primera part ha acabat amb Marcelino expulsat, cinc grogues per part local i dues per part catalana.

A la represa, el Barça ha sortit a desgastar el rival, que dijous va tenir Europa League, i s'ha dedicat a tocar i tocar per mantenir el control. Tot i així, les oportunitats han caigut per part local. Bakambu i Trigueros han amenaçat, però sense el perill de l'inici del partit. Als 10 minuts, Luis Enrique ha protegit Piqué i l'ha canviat per Jérémy Mathieu. Instants més tard, ha estat Arda, també amb groga, qui ha deixat el seu lloc a Dani Alves. Encara no havia assimilat els canvis la defensa blaugrana, que Bakambu ha retallat diferències després d'un rebuig de Bravo. I encara hauria pogut ser pitjor. Mathieu ha perdut la pilota sent últim home, però ha aparegut miraculosament Mascherano per corregir i evitar l'empat.

El Barça estava perdut. Castillejo i Soldado han tingut la igualada abans que Neymar fes lluir Asenjo. Encara faltava molt. Córner dels groguets, la pilota la pentina Soldado i Mathieu es marca en pròpia porta. En sis minuts, el Vila-real ha escombrat el Barça i ha empatat el partit de manera merescuda. Amb el 2 a 2, el Vila-real ha baixat el ritme –en part perquè ha perdut Denis Suárez, amb molèsties– i els catalans han pogut respirar i portar el partit a prop de l'àrea local. La millor ocasió, un remat de Rakitic que ha tornat a obligar Asenjo a estirar-se. El Barça, que acaba amb nou punts sobre l'Atlètic de Madrid aquesta jornada, ha acabat bolcat a camp rival, però Adrián ha tingut la millor oportunitat en una carrera en què ha reclamat penal de Mascherano.