BARÇA
Esports Barça 14/11/2012

Piqué: "La independència, al principi, farà Catalunya i Espanya més dèbils"

El defensa barceloní ha parlat del Barça i de l'actualitat catalana a 'El món a RAC1', i ha assegurat que el 25 de novembre anirà a votar

Ara
2 min
Gerard Piqué durant l'entrevista amb Jordi Basté

BarcelonaEl defensa del Barça Gerard Piqué ha parlat aquest dimecres al matí en una entrevista a 'El món a RAC1' sobre l'actualitat de Catalunya i del Barça. Després d'assegurar que anirà a votar el dia 25 de novembre i que ja té clar qui, ha afirmat: "Crec que el sentiment independentista, en els darrers anys, ha anat a més. Jo sincerament penso que la independència, al principi, farà Catalunya i Espanya més dèbils. Tot el que és separar debilita les dues terres. Després no sé què passaria. No se sap. Crec que és un sentiment que ara s'incrementa, perquè molts catalans se senten maltractats o que no estan d'acord amb les decisions que pren el govern espanyol".

Sobre l'actualitat del Barça, Piqué ha dit: "Em trobo bé. Recuperat del peu. Espero jugar el cap de setmana. Estic totalment a punt per dissabte", i, sobre els gols que encaixen, ha dit: "Tito Vilanova té raó quan diu que gairebé cada ocasió contrària que ens fan és un gol. Últimament cada vegada que ens arriben, ens marquen gol. No sé per què. Crec que s'ha de reflexionar. També marquem més gols que l'any passat. I com més ofensiu ets, més risc tens que te'n marquin. A nivell defensiu es pot millorar. Suposo que també hi han influït les baixes. Hi ha jugadors, com el cas d'Adriano, que ha hagut de jugar de central. Tot i així hem fet rècords, com el de la millor arrencada de la Lliga. Ningú ho havia fet fora del Madrid dels anys 60. Estem en una molt bona línia".

Sobre el Madrid i la diferència entre el seu planter i el del Barça, el defensa ha comentat: "El Madrid sempre té diners per fitxar. El Barça va arribar a un punt que no podia competir per la UEFA. Va arribar Laporta, Ronnie, i els nois del planter ho van facilitar...".

Piqué ha afirmat que li agradaria "acabar la carrera a can Barça. Li dic al Puyol. Això és el que desitja qualsevol culer". Tot i això, el central ha comentat que a ell ara mateix no li agradaria ser entrenador. "Sé que mai podràs tenir tots els jugadors contents. Ara mateix m'agradaria més ser president, una mica seriós i en broma, però abans de ser entrenador, m'agradaria ser president". I explica la seva resposta: "Sempre m'han agradat més els negocis i l'economia. Al final sempre és una institució a la qual m'he sentit lligat. Ara recolliré els 25 anys de la presència al club. El president del Barça ha de ser una persona seriosa que ha de parlar quan toca".

stats