ACB
Esports Bàsquet 28/11/2010

El Caja Laboral se situa líder en solitari i la Penya es manté a la part alta

El homes de Dusko Ivanovic, amb un Stanko Barac imperial, són l'equip més en forma a l'ACB. El Barça és segon, el DKV Joventut, quart i l'Assignia Manresa, dissetè

David Jover
2 min
Marcelinho Huertas passa la pilota a Haislip amb un detall de qualitat.

BarcelonaA l'ACB mai hi ha res escrit. La victòria del Caja Laboral davant el Menorca Bàsquet (79-61), combinada amb la derrota del Reial Madrid al Centro Insular de Deportes davant el Gran Canaria (70-59), ha fet que el conjunt de Dusko Ivanovic es converteixi en el primer líder en solitari de la temporada amb un balanç de vuit victòries i una derrota (8-1). Els bascos, que han tingut en el pivot Stanko Barac el seu millor home amb 21 punts i 13 rebots, números que li han valgut la nominació com a MVP de la jornada, es refan de la derrota patida el passat dijous a Tel-Aviv en l'Eurolliga.

Pel que fa als equips catalans, la novena jornada ha fet que en un dels dies més importants del país, amb les eleccions al Parlament de Catalunya enmig, es jugués un dels derbis més clàssics de la competició, el Barça-Manresa. Els de Xavi Pascual ho han tingut força fàcil (70-57) i gràcies a l'encert de Joe Ingles, 21 punts, i Erazem Lorbek, 11 punts i 12 rebots, han aconseguit sumar una nova victòria, la setena de l'any (7-2). Per part de l'Assignia Manresa, el millor ha estat Uros Slokar en l'apartat anotador, 16 punts, i Àlex Llorca, que ha anotat nou punts i ha agafat sis rebots. Els de Ponsarnau continuen en zona de descens directe amb dues victòries (2-7).

El DKV Joventut per la seva banda ha guanyat al sempre complicat Centro de Tecnificación d'Alacant (71-74). Els de Pepu Hernández han dominat el partit de cap a peus i només als minuts finals de partit els badalonins han patit una mica. Josep Franch, amb 13 punts, i Jordi Trias, amb 10 punts i nou rebots, els millors. Aquesta victoria situa els badalonins a la quarta plaça i amb les aspiracions d'entrar a la Copa del Rei de Madrid ben vives.

La resta de la jornada s'ha saldat amb el triomf de l'Unicaja a casa davant el Blancos de Rueda (68-61), la derrota de Granada a casa davant el Bilbao Basket (75-77), la victòria del CAI Saragossa contra l'Estudiantes (84-70) i les victòries de Power Electronics València a Guipúscoa (75-82) i de Fuenlabrada a casa davant el Cajasol (81-68).

stats