Lliga Europa
Esports Futbol 26/04/2012

L'Athletic Club remunta contra l'Sporting de Portugal en una nit màgica a San Mamés (3-1)

En un partit elèctric on els locals han dominat durant tot el partit, Llorente marca el gol de la victòria a dos minuts pel final del partit

M. Molina
Els jugadors de l'Athletic Club, amb Llorente en primer pla, celebren un dels gols contra l'Sporting de Portugal

BarcelonaL'Athletic Club ha pogut remuntar l'eliminatòria contra l'Sporting de Portugal i classificar-se per la final de la Lliga Europa (3-1). El conjunt basc, que entrena Marcelo Bielsa, ha pogut dominar el partit des del principi fins al final, però no ha estat fins que faltaven dos minuts que Llorente ha classificat els 'lleons'.

El primer temps ha estat vibrant, i sobretot dominat per l'Athletic Club, que no ha tardat en portar perill a la porteria visitant. I després d'un parell d'ocasions, Markel Susaeta ha pogut aconseguir el primer gol al minut 17.

Els bascos estaven classificats, amb aquell resultat, però no han renunciat a l'atac ni a ampliar el marcador. Tanmateix, qui ha pogut fer el gol ha estat l'Sporting. Al minut 43, Van Wolfswinkel ha aprofitat un rebuig a la frontal per superar Gorka d'un xut fort.

Però en una nit màgica a San Mamés, els 'lleons' han pogut marcar al límit del descans, amb una rematada d'Ibai Gómez que empatava l'eliminatòria (2-1, igual que a Portugal).

El segon temps ha mantingut la mateixa dinàmica, tot i que amb una mica menys de força atacant per part local. Llorente i Javi Martínez han tingut dues ocasions clares de gol; i quan semblava que el partit es resoldria a la pròrroga, el propi Llorente ha pogut anotar el gol de la victòria.

L'equip que entrena Marcelo Bielsa es veurà les cares a la final amb l'Atlètic de Madrid.