FUTBOL
Esports Futbol 18/11/2011

El president de la FIFA, Joseph Blatter, es disculpa pels seus comentaris sobre el racisme

El president de la FIFA, Joseph Blatter, ha demanat perdó per unes declaracions en què restava importància al racisme en el futbol, davant l'allau de crítiques que han causat al Regne Unit

Efe
1 min

LondresEl president de la FIFA, Joseph Blatter, ha demanat aquest divendres perdó per unes declaracions en què restava importància al racisme en el futbol, davant l'allau de crítiques que han causat al Regne Unit. En una entrevista a la BBC, Blatter, de 75 anys, ha assenyalat a més que no té intenció de dimitir del seu càrrec, en el qual porta des de 1998, tot i les peticions arribades des d'aquest país, incloent-hi el govern de David Cameron.

"Em segueix fent mal perquè no vaig poder imaginar tal reacció", ha indicat el suís en una entrevista exclusiva amb la cadena pública britànica.

"No puc dimitir, per què hauria de fer-ho? Deixar-ho seria totalment injust i incompatible amb el meu esperit lluitador, el meu caràcter i el triomf", ha apuntat Blatter.

Aquesta setmana el màxim responsable de la federació internacional d'associacions de futbol va assegurar que els insults racistes al camp se solucionen amb una encaixada de mans, al final del partit, entre els jugadors afectats. Aquest comentari va indignar esportistes i polítics del Regne Unit, un país especialment sensible davant la problemàtica del racisme en l'esport i on actualment dos jugadors, John Terry i Luis Suárez, són investigats per possibles insults racistes.

En l'entrevista, divulgada aquest divendres, Blatter ha admès que les seves declaracions havien causat "un incident greu" i ha assegurat que lamentava "profundament" unes paraules que ha qualificat de "desafortunades".

stats