Brasil 2014
Esports Futbol 05/07/2014

L'Argentina en té prou amb mitja part per ser a les semifinals (1-0)

Un solitari gol d'Higuaín al minut 8 és suficient perquè l''albiceleste' elimini Bèlgica i torni a unes semifinals després de 24 anys

Di María i Messi feliciten Higuaín, autor del primer gol de l'Argentina contra Bèlgica / PETER P. / EFE

BarcelonaL'Argentina de Leo Messi s'ha classificat per a les semifinals del Mundial gràcies a haver derrotat Bèlgica (1-0). Un solitari gol d'Higuaín, al minut 8 de partit, ha estat suficient per a una 'albiceleste' amb dues cares diferenciades: una versió més sòlida i contundent al primer temps, i una altra de més conservadora a la represa. El resultat permet que els sud-americans tornin a unes semifinals d'un Mundial després de 24 (la darrera ocasió havia estat a Itàlia 1990).

La selecció de Sabella ha sortit amb més força al primer temps. L'equip era fort al darrere i ràpid en els atacs. La mobilitat argentina, que semblava haver retrobat la seva millor versió futbolística, ha fet que la pilota fos bona part del partit a terreny contrari i que Higuaín pogués avançar els sud-americans al minut 8, rematant de volea una centrada de Di María a la frontal.

El gol no ha modificat el plantejament de les dues seleccions, i l'Argentina ha tingut arribades per ampliar l'avantatge, tant a la primera meitat com als primers minuts de la represa. Però tot plegat ha fet un tomb quan Bèlgica se l'ha jugat i Mark Wilmots ha fet entrar dos jugadors ofensius.

A partir d'aquí l'Argentina ha fet un pas enrere i ha cedit la pilota als europeus, que han passat a jugar en camp contrari. L''albiceleste' ha apostat per una defensa més rocosa i els 'diables vermells' han provat de fer mal amb pilotes penjades a l'àrea, no gaire ben rematades pels davanters, víctimes d'un atac massa previsible o d'unes rematades massa desviades.

Leo Messi, al descompte, ha tingut el segon gol a les botes però Courtois l'ha superat en el cos a cos. A la següent jugada, Bèlgica ha cremat el darrer cartutx quan Lukaku ha enviat un xut des de la frontal per sobre del travesser.

La notícia negativa del partit per a l'Argentina ha estat la lesió d'Ángel di María, que ha hagut de deixar el terreny de joc al minut 33 per culpa d'una lesió muscular que el fa ser dubte per a les semifinals.

Argentina 1 - 0 BèlgicaArgentina:

Sergio Romero; Pablo Zabaleta, Martín Demichellis, Ezequiel Garay, José María Basanta; Ezequiel Lavezzi (Rodrigo Palacio, min 70), Lucas Biglia, Javier Mascherano, Ángel di María (Enzo Pérez, min 32); Lionel Messi i Gonzalo Higuaín (Fernando Gago, min 80). Seleccionador: Alejandro Sabella.Bèlgica:

Thibaut Courtois; Toby Alderweireld, Daniel van Buyten, Vincent Kompany, Jan Vertonghen; Axel Witsel, Marouane Fellaini; Kevin de Bruyne, Eden Hazard (Nacer Chadli, min 74); Divock Origi (Romelu Lukaku, min 59), Kevin Mirallas (Dires Mertens, min 59). Seleccionador: Marc Wilmots.Gol:

1-0, min 8: Higuaín.Àrbitre: