FA Cup
Esports Futbol 30/05/2015

L'Arsenal humilia l'Aston Villa (4-0) i revalida el títol de la FA Cup

El repte ha espantat el seu rival, que no ha pogut fer res per frenar el domini i ritme dels 'gunners'

Miquel Agut
Alexis celebra el seu gol contra l'Aston Villa en la final de la FA Cup

LondresEn un dia amb moltes finals de Copa, Anglaterra ja té campió. L'Arsenal ha revalidat el títol en un partit monocolor. Si la temporada passada va escurar la pròrroga per derrotar el Hull, avui no n'ha tingut ni per començar amb un Aston Villa espantat per la magnitud del repte. A la magnífica gespa de Wembley només hi ha hagut un color: el groc de l'Arsenal. Amb Cazorla de director d'orquestra, la possessió, el ritme i les oportunitats han estat pistoleres. Ramsey ha estat a punt d'obrir la llauna en dues ocasions. En la primera, ha rematat fora una centrada de Bellerín. El català, consolidat al lateral dret, no ha patit en defensa i ha aportat perill i centrades precises en les constants incorporacions a l'atac. L'altra ocasió de Ramsey ha acabat amb un xut alt des del punt de penal després d'endur-se un rebot. Koscielny, amb un cop de cap que el porter Given ha salvat amb una aturada inversemblant, i Walcott, amb una rematada des de la frontal de la petita que Richardson ha desviat quan els londinencs ja cantaven el gol, també han pogut encetar el marcador.

Semblava que la llegenda de perdedor en les grans ocasions de l'Arsenal escriuria un nou episodi però Walcott i Alexis ho han evitat a la rodalia del descans. Encara a la primera part, l'anglès, amb una rematada amb l'esquerra des de l'interior de l'àrea, ha fet el l'1 a 0. Als primers batecs de la represa, el xilè, amb un cacau duríssim que ha entrat després de fregar el travesser, ha agafat una nansa de la copa. Un golàs. Els de Birmingham semblaven un equipet qualsevol i els de Londres un exèrcit de professionals. Mertesacker, de cap i en un córner, ha fet el tercer. Les dues nanses pistoleres i la copa, de Wembley a l'Emirates.

La destrossa encara ha estat més contundent i, ja al temps afegit, Giroud ha embocat tot sol el quart i definitiu gol des de l'interior de la petita a centrada d'Oxlade Chamberlain. A l'Aston Villa, que no ha creat ni una sola ocasió, la disfressa de finalista li ha quedat moltes talles gran. A l'Arsenal, li esqueia com si estigués feta a mida. D'aquesta manera, l'equip d'Arsène Wenger torna a salvar la temporada amb el segon títol de copa consecutiu. Amb el d'avui ja en són 12, més que cap altre equip. El Manchester United, amb 11, és el segon en el palmarès d'aquesta competició, la més antiga del món. La temporada vinent del futbol anglès començarà el primer cap de setmana d'agost amb la Community Shield, l'equivalent de la Supercopa d'Espanya. Serà un Chelsea - Arsenal. Caldrà cordar-se els cinturons.