Futbol Català
Esports Futbol 14/08/2011

Toni Velamazán penjarà les botes aquest estiu

El migcampista i capità de L'Hospitalet es retirarà amb 34 anys

àngel Garreta
1 min
Velamazán

L'HospitaletA pocs mesos de complir 35 anys, Toni Velamazán té decidit penjar les botes com a futbolista en actiu. El referent i capità de L'Hospitalet les darreres temporades (des de l'estiu del 2007), posarà punt i final a una bona carrera esportiva on ha anat recollint diversos èxits professionals i amateurs.

Velamazán és fruit de la 'lleva del Mini', generació que va anar pujant categories de base al FC Barcelona i on va compartir vestuari amb noms com De la Peña, Roger Garcia, Javi Moreno o Albert Celades. Va debutar al primer equip del Barça l'any 1995, en el qual va disputar 11 partits de lliga, 7 com a titular amb només divuit anys. Després de marxar cedit a l'Oviedo i baixar un esglaó per jugar amb l'Albacete a Segona A, el fins ara capità riberenc va fitxar per l'Extremadura per tornar a Primera. De l'equip d'Almendralejo va anar a parar a l'Espanyol, i es va convertir en l'equip que més temporades va militar i va jugar a Primera -sis temporades- en el qual va guanyar el seu únic títol absolut de club: una Copa del Rei (any 2000).

Als 27 anys i després de jugar només sis partits en la seva darrera temporada de blanc-i-blau, va fitxar per l'Almeria de Segona A l'any 2005. Passades dues temporades, Velamazan va tornar a Catalunya per abandonar el futbol professional i convertir-se, fins ara, en referent de L'Hospitalet. Des de l'any 2007 ha militat al conjunt riberenc, on s'ha guanyat el braçalet de capità. Després de tornar a Segona B l'estiu passat i quedar-se a les portes de la promoció d'ascens en la temporada que fa poc va finalitzar, Toni Velamazán confirmarà aviat que abandona la pràctica activa del futbol competitiu.

stats