Ciclisme
Esports 15/02/2011

Contador queda absolt definitivament

La Federació ha decidit atendre els arguments de Contador que podrà participar a partir de demà a la Volta d'Algarve, a l'espera que la UCI decideixi si recorre la decisió o no

Redacció
2 min
Alberto Contador, avui a Madrid.

BarcelonaEl tricampió del Tour de França Alberto Contador ha estat absolt del seu presumpte positiu per clenbuterol en el passat Tour de França pel Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Ciclisme (FEC), per la qual cosa podrà tornar a competir des d'aquest dimecres 16 de febrer.

Així ho ha fet públic aquest dimarts l'advocat del corredor, Andy Ramos, després que el Comitè de Competició de la RFEC traslladés la sentència en la qual estimava el recurs presentat per la defensa del ciclista de Pinto, basat a l'article 296 del reglament antidopatge de la Unió Ciclista Internacional (UCI).

"Hem rebut l'arxiu de l'expedient i Alberto ara podrà córrer. S'ha fet justícia. L'UCI estudiarà l'expedient i per part nostra no hi ha res que recórrer i esperem que l'UCI no recorri", ha confirmat Andy Ramos, advocat de Contador, que ha dit que el madrileny està "molt bé i molt content".

L'article 296 esgrimit per la defensa diu que "quan l'esportista demostri, en un cas concret d'infracció de les normes antidopatge, que aquesta no es deu a una conducta culposa o negligent per part seva, s'anul·larà el període de suspensió aplicable". "L'esportista haurà de demostrar igualment de quina forma va introduir la substància a l'organisme", afegeix.

Aquesta tesi ha estat prevista en part per la jutge instructora del cas, Carmen Victoria López, que va proposar una sanció inicial d'un any --des del 26 d'agost del 2010 al 26 d'agost de 2011--, en lloc dels dos anys que figuren en el Codi Mundial Antidopatge pel consum de clenbuterol.

Tot i això, els tres membres del Comitè de Competició --Fernando Uruburu, Javier Leguina i Juan Ignacio Sobrino-- han acceptat l'argument de la defensa d'una suposada intoxicació alimentària, segons la qual el filet que va consumir Alberto Contador estava contaminat.

Alhora, hauria influït el cas del jugador alemany de tenis de taula Dimitrij Ovtcharov, suspès provisionalment després de donar positiu per clenbuterol per una quantitat lleugerament superior (75 picograms) que la de Comptador i que va ser declarat innocent per la seva federació a l'acceptar la tesi de la contaminació alimentària, a la Xina. L'Agència Mundial Antidopatge va renunciar a apel·lar.

stats