Esports 24/03/2017

Valverde guanya a Lo Port i se situa líder de la Volta

Alberto Contador i Chris Froome no han pogut seguir el seu ritme

Alejandro Valverde

TortosaL'espanyol Alejandro Valverde (Movistar) ha guanyat aquest divendres la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, amb final al port de categoria especial de Lo Port (Tarragona), on ha rellevat el nord-americà Tejay Van Garderen com a líder de la cursa.

En la cinquena etapa de, 182 quilòmetres i final en alt, el murcià ha atacat a 900 metres de meta i ha creuat primer, aconseguint un avantatge de 13 segons respecte a Alberto Contador (Movistar) i Chris Froome (Sky), segon i tercer, respectivament. Marc Soler ha acabat quart.

El nord-americà Tejay Van Garderen (BMC) ha cedit prop de dos minuts del vencedor i ha perdut el liderat de la ronda catalana. Així, a dues etapes per a la finalització de la Volta, Valverde gaudeix d'un avantatge de 21 i 47 segons, respectivament, amb Froome i Contador, els seus més immediats perseguidors.