HOQUEI PATINS
Esports 12/04/2015

L'ICG Software Lleida supera el MIS Ibèrica Mataró i certifica la permanència a l'OK Lliga (7-4)

En el partit que tancava la 27a jornada, el Reus Deportiu perd 9-6 a Cerceda tot i els quatre gols de Matías Platero i cedeix la quarta posició al Moritz Vendrell

Jordi Graell

BarcelonaL'ICG Software Lleida ha superat per 7-4 el MIS Ibèrica Mataró i d'aquesta manera els homes d'Albert Folguera han certificat matemàticament la permanència a l'OK Lliga a tres jornades pel final, mentre que els de Joan Carles Vadillo podrien ser equip de Primera Divisió a la propera jornada. I això que els visitants han dominat els primers compassos i s'han avançat ben aviat amb un gol d'Èric Florenza, que poc després ha tingut el 0-2 amb una bola al pal. El Lleida, però, ha anat despertant amb el pas dels minuts i ha començat a posar a prova un segur Jordi Esteve, que a més ha vist com li somreia la fortuna en un xut des de mitja pista de David Ballestero que s'ha estavellat al pal. Després d'una gran intervenció d'Esteve, finalment els locals han aconseguit restablir les taules gràcies a un gol de Xavi Díez, i el marcador ja no s'ha mogut més fins al descans.

Només començar la segona part, Andreu Tomàs ha posat per davant per primer cop el Lleida, però a continuació Marc Povedano ha contestat anotant el 2-2 poc després que Martí Casas desaprofités un penal. El guió s'ha tornat a repetir posteriorment amb un gol de falta directa de Lluís Rodero que ha respost ràpidament Casas desviant un xut exterior de Marc Povedano. En canvi, després que Xavi Díez tornés a avançar el conjunt de la Terra Ferma, Povedano ha vist com Lluís Tomàs li aturava una falta directa i ja al tram final el Lleida ha sentenciat amb tres gols més de la mà de Carlos Trilla i d'Andreu Tomàs en dues ocasions –el primer de falta directa i completant un 'hat trick'–. Ja a les acaballes, Marçal Oliana ha maquillat el marcador i Èric Serra ha desaprofitat una nova falta directa pel Mataró.

El Reus es queda a les portes de la remuntada a Cerceda

En el partit que tancava la 27a jornada de l'OK Lliga, el Reus Deportiu ha perdut per 9-6 a Cerceda i d'aquesta manera els homes d'Alejandro Domínguez veuen com el Moritz Vendrell els pren la quarta posició. El Vendrell, després de guanyar in extremis a Tordera, marca ara mateix el tall per entrar a la Lliga Europea amb 47 punts, mentre que el Reus es queda a dos punts i el Hockey Global Cerceda a tres. Els gallecs, tot i fallar un penal tot just iniciar-se el matx mitjançant Martín Payero, han marxat al descans amb un còmode avantatge de 4-2 gràcies a dos gols de Payero –el segon de falta directa per blava a Xavi Costa– Jacobo Mantiñán i Juan Fariza, mentre que Matías Platero i Xavi Costa han mantingut viu el Reus tot i fallar una directa mitjançant Marc Coy.

Només començar la segona part Costa ha errat un penal i el Cerceda ho ha castigat amb tres gols més obra de Joan Grasas, Martín Payero i Gonzalo Pérez. Després que Payero desaprofités una directa, Platero ha aprofitat un penal per reduir diferències però els de Juan Copa han tornat a augmentar l'avantatge mitjançant Pablo Togores fins a un 8-3 que semblava deixar el partit vist per sentència. El Reus, però, ha tirat d'orgull i gràcies a tres gols més de Platero –el primer recollint el rebuig d'un penal llançat per ell mateix i el tercer que suposava el seu quart gol després que Payero tornés a fallar una directa– i un de Xavi Rubio s'han plantat al tram final amb un 8-6 que feia trontollar la victòria local. Marc Ollé, però, ha desaprofitat una falta directa que hagués situat el conjunt del Baix Camp a un sol gol i a continuació Platero ha vist una blava que li impedirà jugar el proper partit a Riazor i que Payero ha aprofitat, aquest cop sí, per anotar de falta directa el seu quart gol.