MOTOCICLISME
Esports 08/11/2015

Kent dóna a la Gran Bretanya el primer títol en 38 anys

El pilot britànic guanya el títol de Moto3 i es converteix en l'hereu de Barry Sheene, l'últim campió de les illes

Nuria García
Danny Kent s'ha proclamat campió del món de Moto3 a Xest / JOSÉ JORDÁN / AFP

BarcelonaDanny Kent ha aconseguit aquest diumenge al Circuit Ricardo Tormo de Xest coronar-se campió del món de Moto3. De retruc, el jove pilot, de 19 anys, ha donat a la Gran Bretanya el primer títol en 38 anys. I és que l'últim campió britànic havia estat el mític Barry Sheene, quan l'any 1977 va aconseguir proclamar-se campió del món dels 500 cc.

Per veure un britànic campió de la categoria petita del Mundial encara hem de remuntar-nos fins més enrere, ja que l'últim britànic que va proclamar-se campió de l'antiga categoria dels 125 cc va ser Dave Simmonds, l'any 1969.

Nascut a Wiltshire, una petita localitat a l'oest de Londres, Kent s'ha coronat campió a la tercera oportunitat. A Austràlia va arribar-hi amb opcions de ser campió, però els nervis li van jugar una mala passada i Oliveira va retallar punts a la general. A Sepang tenia la segona 'pilota de partit', però tampoc se'n va sortir. Així, a València, en l'última cursa de la temporada, en la definitiva, sense arriscar, ha aconseguit el campionat.

Kent ha acabat novè (havia rodat durant tota la cursa entre l'onzena i la dotzena posició, però s'ha vist beneficiat de la caiguda que ha provocat Antonelli en el penúltim revolt de l'última volta). Així, sense arriscar, el britànic ha aconseguit el títol, mentre que Miguel Oliveira ho ha provat tot fins al final: ha guanyat la cursa, però el triomf no ha estat suficient i s'ha hagut de conformar amb el subcampionat.

El 'fair play' entre els dos pilots ha quedat patent quan han creuat la línia de meta, s'han saludat i s'han felicitat. I és que tots dos seran companys d'equip la temporada vinent a Moto2.