WIMBLEDON
Esports 02/07/2011

La txeca Petra Kvitova guanya la final de Wimbledon en dos sets (6-3 i 6-4)

Petra Kvitova ha guanyat el seu primer Grand Slam en desfer-se amb certa comoditat de Maria Xaràpova.

Toni Padilla
1 min
Petra Kvitova, celebrant el seu primer títol a Wimbledon

BarcelonaLa txeca, de 21 anys, ja havia cridat l'atenció del gran públic la darrera temporada a Wimbledon, quan va arribar a les semifinals malgrat que abans no havia guanyat ni un sol partit sobre gespa.I enguany ha fet un pas més endavant en superar Maria Xarapova per 6-3 i 6-4.

Xaràpova, la segona campiona més jove en la història del torneig al 2004, buscava el seu quart Grand Slam després d'un torneig on havia mostrat el seu millor tenis, sense cedir un sol set. Kvitova però, ha dominat sempre la final malgrat perdre el primer joc del partit al servei. Kvitova, que juga amb l'esquerra com la seva admirada Martina Navratilova, esdevé la primera txeca en guanyar des de Jana Novotna (1998) i pujarà fins a la setena posició del rànquing de la WTA.

Kvitova, que jugava la primera final d'un Grand Slam, ha dominat el partit amb un joc físic que no ha superat a Xaràpova. La txeca, que es compara a si mateixa amb Del Potro per l'estil, ha aconseguit dominar els nervis després de perdre el primer joc, tot i que no ha aconseguit imposar la llei del seu fort servei com altres cops. Més agressiva que la russa, al final no ha deixat opcions a Xaràpova i ha guanyat el darrer joc en blanc.

stats