Futbol Femení
Esports Futbol 02/02/2012

Discret pas de Homare Sawa pel Miniestadi en l'amistós entre el Barça femení i l'INAC Kobe (1-1)

La migcampista japonesa, que ha aixecat l'interès d'uns 500 aficionats i una trentena de periodistes, la majoria japonesos, no ha enlluernat en l'amistós contra el Barça femení en un partit en què la seva companya Ji So Yun ha estat la millor

Natalia Arroyo
2 min
Míriam Diéguez protegeix una pilota davant la pressió de Homare Sawa.

BarcelonaLa millor jugadora FIFA 2011, Homare Sawa, ha disputat 45 minuts de l'amistós que el seu equip, l'INAC Kobe Leonessa, ha empatat a un gol contra el Barça femení al Miniestadi davant d'uns 500 aficionats.

El fred i l'amenaça de neu han dificultat que les graderies presentessin una millor entrada i el poc públic que s'ha acostat a veure jugar la campiona del món ha marxat amb certa sensació de decepció, perquè s'esperaven més protagonisme de la capitana del Japó. "M'ha costat posicionar-me, el Barça té qualitat al mig del camp", ha comentat Homare Sawa en una roda de premsa davant d'una trentena de periodistes, la majoria japonesos.

El partit, mai brillant, ha tingut moments de molt bon joc, gràcies a la voluntat de tots dos equips de cuidar la possessió de la pilota i atacar a través del joc combinatiu. Les arriscades apostes defensives, sobretot del Barça, que ha avançat molt la línia defensiva, han fet que el partit s'encallés en els fores de joc i les passades llargues a l'esquena de les centrals. En línies generals, però, l'amistós ha deixat detalls de qualitat de Ji So Yun, la dorsal número 7, i de Shinobu Ohno, la 10. Totes dues han enlluernat molt més que Sawa, que al seu equip ha d'assumir un rol més defensiu que a la selecció nadeshiko.

L'expectació mediàtica que ha generat la seva presència a Barcelona, però, ha estat majúscula i s'ha fet evident a la zona mixta, on les jugadores locals s'han vist sobrepassades. Xavi Llorens, tècnic del Barça, ha dit que es conformaria amb cridar l'atenció cada diumenge "d'una dècima part de mitjans" i desitja que aquest partit serveixi per "donar una empenta al futbol femení".

Les jugadores han anat encandenant entrevistes exhibint un llarg somriure, satisfetes amb l'empat davant d'un equip ple de campiones del món i orgulloses de l'experiència viscuda. "Això serà inoblidable", ha dit Carol Férez. Laura Ràgols ha assegurat que "serà positiu per a totes", mentre que Olga, l'autora del gol blaugrana, ha reconegut que el resultat les ajudarà a preparar el partit contra el Rayo de diumenge "i seguir pensant en guanyar la Lliga".

Sawa, que ha confessat que li ha agradat el joc de Sonia i Olga, i la resta de components de l'equip japonès s'estaran a Barcelona fins dimarts, quan donaran per finalitzada la mini gira de pretemporada a la ciutat catalana per tornar-se al seu país.

stats