WIKILEAKS
Internacional 17/12/2010

Assange denuncia una “investigació il·legal”

El fundador de Wikileaks ha fet una roda de premsa enfront de la mansió de Suffolk, al sud-est d'Anglaterra, on compleix la llibertat provisional que va concedir-li un tribunal londinenc

Efe
1 min
Assange

LondresEl fundador de Wikileaks, Julian Assange, va denunciar ahir una “investigació il·legal” per acabar amb la seva feina i la de la seva web. Segons va subratllar, no hi ha “ni una sola prova” dels delictes d'agressió sexual dels quals se l'acusa.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Assange va fer aquestes declaracions enfront de la mansió de Suffolk, al sud-est d'Anglaterra, on compleix la llibertat provisional que va concedir-li un tribunal londinenc. Assange va assegurar que hi ha diverses institucions “ocupades en el que sembla, sens dubte, una investigació secreta i, aparentment, també una investigació il·legal”.

Segons va justificar, ell i els seus col·laboradors ho perceben “en la forma que determinades persones que suposadament col·laboren amb nosaltres van ser retingudes a la duana dels EUA i van veure com els confiscaven els ordinadors. Al seu judici, hi ha “una investigació agressiva”, “algunes persones han perdut molta credibilitat” i “volen fer carrera amb casos famosos”

Assange ha passat deu dies pràcticament incomunicat a una presó de Londres. Ara viu al domicili que li ha cedit un amic seu al comtat de Suffolk i compleix les condicions de la seva llibertat provisional, com portar un braçalet electrònic.

stats