Internacional 10/02/2012

Decomissen una quantitat rècord de metamfetamina a Mèxic: 15 tones en un únic registre

La quantitat confiscada representa poc menys de la meitat de metamfetamina decomissada el 2009 a tot el món, segons les últimes xifres de què disposa l'ONU

Ara
1 min

BarcelonaL'exèrcit de Mèxic ha decomissat quinze tones de metamfetamina pura a l'estat de Jalisco, segons ha fet públic aquest dimecres la Secretaria de la Defensa Nacional (Sedena).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons informen diversos mitjans internacionals, els agents van trobar la droga el passat 7 de gener en un laboratori clandestí a Tlajomulco de Zúñiga.

La quantitat confiscada representa poc menys de la meitat de metamfetamina decomissada el 2009 a tot el món, segons les últimes xifres de què disposa l'Oficina per a les Drogues i el Crim de la ONU, en què es van confiscar 31 tones.

"És el decomís històric més important respecte a quantitat de metamfetamina confiscada en un únic registre", subratlla Sedena en el comunicat de premsa emès.

En l'operatiu no hi va haver detencions. No obstant això, l'informe 2011 sobre l'amenaça de drogues del departament de Justícia dels Estats Units assenyala que el tràfic de metamfetamina s'ha incrementat els darrers anys a Mèxic, i s'atribueix principalment al càrtel de Sinaloa, capitanejat per Joaquín 'El Chapo' Guzmán. L'estat de Jalisco és una de les zones d'influència del càrtel, segons el govern federal.

stats