Internacional 01/06/2012

L'aviació israeliana bombardeja la franja de Gaza després de la mort d'un soldat israelià i un milicià palestí a la frontera

Un milicià ha intentat infiltrar-se a Israel i ha mort abatut per l'exèrcit, en un tiroteig on també ha mort un soldat.

Ara
1 min

BarcelonaUn soldat israelià i un militant palestí han mort aquest divendres en un intercanvi de trets a la frontera de Gaza. Les autoritats israelianes asseguren que el palestí, que anava armat, ha intentat infiltrar-se al seu territori a través de la tanca que aïlla la franja. Poc després ha començat un atac de l'aviació israeliana sobre la franja de Gaza.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'exèrcit israelià ha explicat en un comunicat que l'incident s'ha produït abans de l'alba a l'altura del pas de Kisufim, quan el milicià ha obert un forat a la tanca electrònica i ha pogut accedir a Israel. El forat ha estat detectat pels sensors i un grup de la brigada Golani s'ha desplaçat a la zona. En el tiroteig han mort el milicià i un soldat. Els militars asseguren que amb l'assalt "s'ha evitat un atemptat en territori d'Israel". A prop del pas hi ha el kibbutz Ein Hashelosha.

La setmana passada dos soldats israelians van ser ferits lleus en un tiroteig a la mateixa frontera. En els darrers mesos s'ha intensificat la violència a la zona.

stats