UNIÓ EUROPEA
Internacional 29/09/2011

Un presentador de la BBC diu “idiota” al portaveu econòmic de la Comissió Europea

El català Amadeu Altafaj, portaveu d'Economia de l'executiu comunitari, va plantar aquest dimecres en directe l'informatiu estrella de la nit a la BBC, el Newsnight, després que l'insultessin repetidament

Ara
1 min

BarcelonaEl programa Newsnight va acarar dimecres a la nit el periodista del Daily Telegraph, Peter Oborne,Daily Telegraph una de les veus més dures contra la Unió Europea i la moneda única, amb el portaveu econòmic de la Comissió, Amadeu Altafaj, que estava en directe al plató de la BBC a Brussel·les. Oborne es va referir repetidament a Altafaj com “l'idiota a Brussel·les” i fins i tot el presentador de la BBC, Jeremy Paxman, es va dirigir a Altafaj dient-li: “Sr. idiota de Brussel·les, vol contestar la pregunta?”. Després de cinc minuts de diatriba euroescèptica, el portaveu comunitari va decidir plantar el programa i marxar en directe de l'estudi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La xarxa en va plena aquest dijous dels missatges dels euroescèptics britànics en favor d'Oborne, mentre que altres mitjans com el setmanari britànic The Economist, critiquen el “simplisme” del programa Newsnight atacant un portaveu comunitari en lloc d'haver fet l'esforç d'aconseguir “Angela Merkel o Nicolas Sarkozy.”. En aquest cas –comenta The EconomistThe Economist- sí que hauria valgut la pena de formular la primera pregunta de Paxman per Brussel·les: “pensa demanar perdó per la falta de lideratge de la UE en aquesta crisi?”.

stats