França
Internacional 01/12/2011

Sarkozy aposta per "refundar" i "repensar" la UE i anuncia una reunió amb Merkel per parlar-ne

El president de França, Nicolas Sarkozy, en un discurs sobre la UE, ha assegurat que la crisi de l'euro encara no ha acabat i que el seu país té "por de perdre el control del seu destí"

Marc Vidal
1 min
Nicolas Sarkozy en el discurs sobre la UE a Toulon

BarcelonaEn un discurs sobre la crisi de l'euro a Toulon, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha apostat per elaborar un nou tractat europeu i ha anunciat que dilluns es reunirà amb la cancellera alemanya, Angela Merkel, per parlar-ne abans de la cimera de dijous i divendres de la setmana que ve. "França milita amb Alemanya per un nou tractat. Més disciplina, més solidaritat, més responsabilitat".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Sarkozy ha defensat el treball conjunt amb Alemanya i ha alertat que, tot i que entén les diferències que el separen de Merkel, "si Alemanya i França van unides, la UE està unida". "Alemanya i França han d'anar unides ja que són el pol d'estabilitat i confiança necessari per construir Europa", ha dit el president Sarkozy.

El president francès ha dibuixat un panorama negre en cas de desaparició de l'euro i ha assegurat que el seu país pagaria el doble del que paga actualment pel seu deute.

Sarkozy ha demanat als francesos un esforç per millorar la productivitat i la competitivitat del país i ha defensat aferrissadament l'energia nuclear.

stats