Publicitat
Publicitat

Com s'ha filtrat la notícia de la mort de Bin Laden?

L'excap de gabinet de Donald Rumsfeld va avançar la informació a Twitter sense poder confirmar-la. Abans que Obama fes l'anunci oficial, les webs d'arreu del món ja donaven per certa la mort del terrorista


Les noves tecnologies i les xarxes socials han tingut un gran protagonisme a l'hora de difondre la notícia de la mort d'Ossama bin Laden. Tal com explica el diari The New York Times, els periodistes van veure un tuit, a les 21.45 h (hora de la costa est), en què el director de comunicació de la Casa Blanca, Dan Pfeiffer, anunciava que el president Barack Obama pensava fer un discurs televisat per a tot el país a les 22.30 h. Pocs minuts després, alguns dels periodistes més importants de cadenes de televisió i diaris rebien un e-mail que va despertat totes les alarmes: "Poseu-vos a treballar", deia.

Però la major filtració va arribar via Twitter pocs minuts abans que el president nord-americà comencés el seus discurs televisat. Keith Urban, excap de gabinet de l'exsecretari de Defensa dels EUA, Donald Rumsfeld, tuitejava: "Em diu una persona de bona reputació que han matat Bin Laden". I immediatament va afegir: "No sé si és cert, preguem perquè ho sigui". En pocs minuts, fonts del Pentàgon i de la Casa Blanca van començar a confirmar la informació de la mort de Bin Laden. Mentrestant, el discurs del president s'anava endarrerint, mentre fonts de la Casa Blanca asseguraven que l'estava escrivint ell mateix. A les 23.00 h encara no havia parlat però la notícia s'havia estès arreu del món. Finalment, a les 23.35, el president dels Estats Units confirmava la mort del terrorista més buscat.
Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT