TELEVISIÓ
Mèdia 19/05/2012

Antena 3 cancel·la 'Buenas noches y Buenafuente'

Buenas noches y Buenafuente caurà de la graella d'Antena 3 el 27 de maig. El xou ha vist reduïda l'audiència a la meitat des del seu debut. "Ja tinc al cap el pròxim programa", assegura Buenafuente.

Natalia Araguás
2 min
Antena 3 cancel·la 'Buenas noches y Buenafuente'

BARCELONA."Recorda: això és televisió. Ni més ni menys. Els èxits no tenen explicació, els denominats fracassos tampoc". Andreu Buenafuente va optar ahir pel relativisme en avaluar a la seva web la decisió d'Antena 3 de suprimir de la graella Buenas noches y Buenafuente després de només cinc edicions. El programa ha naufragat en el seu intent de "navegar en les turbulentes aigües del prime time ". Més de 2,8 milions d'espectadors (un 14% de share ) a tot l'Estat van estar pendents del seu debut el 15 d'abril. El seguiment de l'última edició va ser gairebé de la meitat, amb un 7,7% de share i 1.459.000 espectadors. Buenas noches y Buenafuente , que s'emet els diumenges a les 22 h, competeix en la mateixa franja amb la sèrie Aída (Telecinco) i les pel·lícules programades per altres cadenes de la competència.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb tot, al programa encara li queden dues emissions més abans d'acomiadar-se. Antena 3 només ha anunciat oficialment el programa de demà, que tindrà com a convidats els actors Javier Bardem i Blanca Suárez i el presentador Carlos Sobera. Malgrat el daltabaix, Buenafuente va assegurar que es mantindrà fidel al seu estil. "Reinventa't, em diuen alguns. No em dóna la gana. Un número d'audiència no em farà reinventar-me". El xòumanva assegurar que ni ell ni el seu equip poden canviar, "en tot cas, empitjorar". El seu terreny, d'on no es pensa moure, és el "de la ràdio diària, de la tele diària, de la llibertat total, de la conya...". Buenafuente també va deixar clar que no entra en els seus plans retirar-se. "Ja tinc al cap el pròxim programa però no l'explicaré a ningú", va ironitzar.

Malgrat la cancel·lació de Buenas noches y Buenafuente, el seu presentador continuarà vinculat a Antena 3, que està pendent del vistiplau de la Comissió Nacional de Valors per absorbir La Sexta. Un cop es produeixi, Buenafuente podria tornar a aquest canal. Des que va fer el salt a la televisió estatal, el xòuman sempre ha estat lligat a aquestes cadenes. Primer amb Buenafuente , que va estrenar-se a Antena 3 el 2005 i va desbancar el Crónicas marcianas de Xavier Sardà. Més tard, Buenafuente es va traslladar a La Sexta fins al juny del 2011, quan després de 900 emissions el presentador va decidir prendre's un "descans merescut" . Precisament, Sardà el succeeix ara a la graella d'Antena 3 amb l'espai d'entrevistes Usted perdone (23.45 h) , que té una mitjana d'1.015.000 espectadors (7,7% de share ).

stats