RECULL DE PREMSA
Mèdia 16/07/2011

"Estrès polèmic", portada de 'La Vanguardia'

El diari destaca les desavinences entre el Banc d'Espanya i la Unió Europea sobre el mètode fet servir en les proves durant els tests d'estrès a la banca i caixes espanyoles

Redacció
2 min
'La Vanguardia', 16 de juliol

BarcelonaEls resultats dels tests d'estrès a la banca espanyola centren els titulars de la premsa espanyola, a més a més de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de fer seure el president de la Comunitat Valenciana al banc dels acusats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Estrès polèmic", titula amb caixa gran La Vanguardia, que destaca que quatre de les caixes i un banc espanyol suspenen els testos. També afegeix que el Banc d'Espanya critica el mètode fet servir en les proves, a més de reflectir les notes. Ho il·lustra en portada amb una fotografia de Miguel Ángel Fernández Ordóñez, governador del Banc d'Espanya, amb els punys enlaire. El rotatiu considera que està "en plena forma".

El Periódico, d'altra banda, considera que "la banca supera l'estrès malgrat cinc suspensos" perquè BBVA, Santander i Caixabank estan entre els més solvents. L'AVUI destaca només el susens d'UNNIM i CatalunyaCaixa.

La resta de premsa obre amb la decisió del jutge de fer seure Camps en el banc dels acusat. El País titula "Camps s'asseurà al banc" i El Mundo "la trama Gürtel va pagar vestits a Camps per 'guanyar-se el seu favor'". El Mundo il·lustra la plana amb la foto de la bandera espanyola a l'ajuntament de Lizarza, al País Basc. Diu que la posa a "l'estil Bildu: l'ensenya és minúscula i està en un lloc poc visible".

Pel que fa la premsa internacional sobretot es fa ressò de l'afer Murdoch. Les disculpes del multimilionari i el comiat de Rebekah Brooks i Les Hints centren els rotatius. The Independent destaca que el primer ministre britànic, David Cameron, es va reunir amb els directius de News Corporation fins a 26 vegades en 15 dies.

stats