Mèdia 29/05/2013

Demanen dos anys i mig de presó per a Dolce i Gabanna per evasió fiscal

El fiscal de Milà assegura que van crear una empresa falsa a Luxemburg amb l'únic propòsit de tributar fora d'Itàlia

Efe
1 min
Domenico Dolce i Stefano Gabbana saluden després de l'última desfilada de D&G a la Setmana de la Moda de Milà

RomaLa Fiscalia de Milà ha sol·licitat aquest dimecres una condemna de dos anys i mig de presó per als modistes italians Domenico Dolce i Stefano Gabbana. Se'ls acusa d'una suposada evasió fiscal d'uns 1.000 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El fiscal de Milà Gaetano Rudo ha demanat la condemna per als modistes perquè "són els que més es van beneficiar" de l'operació que va permetre l'evasió fiscal, segons informen els mitjans de comunicació italians. En el judici també hi ha imputades cinc persones més.

La firma Dolce & Gabbana suposadament va crear una societat –Gado– amb seu a Luxemburg que constava com a propietària de part de les marques del grup. Així, aquestes marques tributaven a l'estranger en lloc de fer-ho a Itàlia, on, segons el fiscal, es gestionava Gado en realitat.

"Gado era una construcció artificial i funcional destinada a aconseguir els avantatges fiscals que s'aconseguiren", ha afirmat el fiscal. "Gado tenia una petita oficina a Luxemburg en un edifici on no hi feien cap activitat, perquè la vertadera activitat era a Itàlia".

El fiscal demana entre dos i tres anys de presó per als altres imputats, entre els quals hi ha el germà de Domenico Dolce. Tan sols demana l'absolució per a un d'ells, ja que el fiscal considera que era un testaferro.

stats