Mitjans públics
Mèdia 27/02/2013

Ignacio González tancarà Telemadrid si el jutge anul·la l'ERO

El president de la Comunitat de Madrid diu que la televisió pública regional "no és prioritària". La UGT ha portat als tribunals l'acomiadament de 861 treballadors

Efe
2 min
La vaga de Telemadrid apaga el canal quatre dies

MadridEl president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha assegurat aquest dimecres que el seu govern tancarà l'ens públic Radiotelevisió de Madrid si el jutge obliga a readmetre els treballadors acomiadats en el marc de l'ERO executat al canal al novembre de l'any passat, i que va suposar la sortida de 861 dels 1.170 treballadors de la plantilla.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

González ha indicat, en ser preguntat per la possibilitat que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) obligués a "readmetre" els acomiadats després de l'admissió a tràmit d'una demanda col·lectiva del sindicat UGT, que si es dóna aquesta circumstància la Comunitat tancarà Telemadrid, perquè no té cap altra opció. "No és una intenció, és una decisió", ha afegit el president de l'executiu madrileny.

Segons González, la Comunitat no pot "mantenir" econòmicament un mitjà de comunicació públic com Telemadrid, amb una plantilla de 1.200 treballadors i un dèficit d'explotació de més de 100 milions d'euros, quan els ingressos són de 15 milions. A més, ha recordat que la llei audiovisual impedeix que els mitjans de comunicació del sector públic siguin "deficitaris".

En aquest sentit, González ha assenyalat que per la Comunitat de Madrid "no és prioritari" actualment un mitjà de comunicació, atesa l'oferta existent, que pot "cobrir adequadament tota la demanda dels ciutadans". Finalment, ha defensat que l'ERO que s'ha dut a terme a l'ens públic s'ha acollit a la legislació i pot "fer viable" un mitjà ajustat a les "possibilitats" de l'administració i a la "demanda dels ciutadans".

El TSJM ha citat els representants de la direcció de l'ens i d'UGT per a aquest divendres, quan tindrà lloc la primera jornada de vistes amb motiu de la denúncia col·lectiva plantejada pel sindicat.

stats