Mèdia 22/10/2011

'López s'afanya a satisfer una de les peticions d'ETA', a la portada del diari 'El Mundo'

El diari considera que el fet que el Lehendakari inclogui Bildu en la ronda de converses amb els partits és satisfer ETA. També destaquen que Patxi López "suggereix" flexibilitzar la política penitenciària. El record a les víctimes per part del príncep Felip i l'anunci d'Obama de retirar les tropes d'Iraq són els altres temes destacats per la premsa impresa.

Ara
2 min
Portada 'El Mundo'

BarcelonaEl diari El Mundo destaca com a tema principal de la seva portada que el lehendakari Patxi López "vol satisfer una de les demandes d'ETA". Sobre la fi del terrorisme al País Basc, també apunta que els 'abertzales' adverteixen que la decisió d'ETA "no suposa tancar el conflicte polític". A la part central de la seva portada inclou una fotografia del pare dels nens desapareguts a Còrdova i explica que ha estat enviat a la presó sense fiança. Al costat de la instantània, un destacat explica que la dona del president Zapatero "entrega un ram de flors a Zapatero abans del Consell de Ministres".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Periódico mostra en portada "la digestió de la claudicació d'ETA". Titula: "un temps nou però sense oblit" i exposa en el centre un foto del ministre Jáuregui i del diputat Madina acompanyant Odón Elorza a Vitòria en l'homenatge a les víctimes d'ETA. A la part inferior de la seva primera pàgina, destaca que" l'OTAN decideix posar fi a la intervenció a Líbia"

La Razón, sota una foto dels prínceps d'Astúries en l'entrega dels premis que porten els seu nom, escriu: "la trampa postcomunicat: comença la 'violència política'". A més, també titula que ETA forçarà un "Lizarra-2" per imposar la independència.

A El Punt Avui, destaquen que al govern basc "van per feina". A més, també expliquen que la majoria de les víctimes dels Països Catalans reben el comunicat d'ETA amb recel i titulen: "No puc perdonar".

La Vanguardia destaca una frase del príncep d'Astúries i de Girona. Felip de Borbó apareix en una gran foto de portada amb les seves paraules: "És una bona notícia i una gran victòria de l'Estat de dret". El diari del grup Godó encapçala la seva edició d'aquest divendres amb un titular curt: "A construir la pau".

Entre els diaris espòrtius destaca el diari Sport, que enalteix la figura del jugador del Barça Xavi. Al de Terrassa li dedica: "recordman Xavi". A sota del titular, en destaca les seves plusmarques, entre les quals hi ha "120 partits de champions" i "105 amb la selecció".

El diari Marca, per la seva banda, entrevista el futbolista Van Nistelrooy que afirma que "al camp no hi ha amics". D'entre els jugadors Higuaín i Benzemá "es queda amb els dos". El rotatiu també explica que Casillas iguala Gento en els partits jugats en la lliga: 428.

stats