Mèdia 24/10/2012

Mariló Montero es disculpa per haver plantejat si l'ànima es transmet per la donació d'òrgans

La presentadora de 'La mañana de La 1' havia carregat contra la donació dels òrgans de l'assassí d'El Salobral

Ara
1 min

BarcelonaLa presentadora de 'La mañana de La 1', Mariló Montero, és la gran protagonista de Twitter aquest dimecres arran d'unes polèmiques paraules que va pronunciar aquest dimarts abans d'acomiadar el programa. Després que circulés una informació segons la qual els òrgans del presumpte assassí d'El Salobral serien donats, Montero es preguntava si era convenient donar els òrgans d'algú que havia matat altres persones: "Algú voldria rebre el pulmó, el fetge o el cor d'algú que ha tret vides? Passa alguna cosa per portar dins teu l'òrgan d'algú que ha matat altres persones?", reflexionava la presentadora.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

També va apuntar una possibilitat curiosa: "No està científicament comprovat, però no se sap si aquesta ànima està trasplantada també en aquest òrgan". Aquesta frase ha fet especial fortuna a Twitter, on l'etiqueta #NoEstáCientíficamenteDemostrado ha sigut la més utilitzada a l'Estat durant la jornada. El nom de la presentadora també ha sigut 'trending topic'.

En el programa d'aquest dimecres, però, Montero s'ha disculpat, ha afirmat que es tractava "d'una opinió personal" i ha dit que les seves paraules "possiblement" van ser "desafortunades", però ha insistit que el cas li continua generant dubtes. "Sóc donant d'òrgans, de tots els meus òrgans", aclareix, "però mantinc l'opinió del meu dubte", i cita un article de 'La Contra' de 'La Vanguardia' en què una dona afirmava que, a través del cor que li havien trasplantat, sentia l'ànima del seu donant.

stats