Premsa
Mèdia 16/05/2013

Maruja Torres deixa 'El País': "Tants anys... però és un alleujament"

La periodista ho ha anunciat al seu compte de Twitter

Ara
2 min

BarcelonaMaruja Torres ha abandonat 'El País', segons ha explicat ella mateixa en un tuit i han confirmat fonts oficials del diari a l'ARA. "El director d''El País' m'ha fet fora d'Opinió, i jo me n'he anat d''El País'. Tants anys... però és un alleujament". La periodista publicava aquest dijous precisament una columna d'opinió a la contraportada que, a la vista dels fets, permet lectures en clau: "Hi ha més dignitat a l'ungla del dit petit d'un desnonat que en tota la cúpula que ens emboira", concloïa el text, que es titulava 'Ignominia'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Torres era una de les cares –i de les firmes– més populars del diari. En el decurs dels últims mesos havia mantingut posicions molt crítiques amb el comandament del grup Prisa, encapçalat pel seu president, Juan Luis Cebrián, sobretot mentre va durar l'ERO que va afectat un terç d'una redacció de 400 persones. Alguns dels seus llibres són 'Un calor tan cercano', 'Mujer en guerra. Más másters da la vida', 'Mientras vivimos', 'La amante en guerra' o "Fácil de matar'.

En una entrevista amb el portal 'Infolibre', Torres ha assegurat que aquesta sortida de la secció d'opinió d''El País' es deu a la seva posició respecte l'ERO que va fer l'empresa. No obstant, sempre segons la periodista, el que li proposaven no era que marxés, sinó que anés a fer reportatges de color.

La trobada amb el director del diari, Javier Moreno, hauria anat així, segons la informació recollida de Torres per 'Infolibre': "Quan vaig parlar amb ell per telefon, molt simpàticament, em va dir que m'integrés més, que fes més reportatges". Una proposta a la qual ella hauria contestat: "Tinc 70 anys, no em puc integrar gaire més".

Torres hauria posat com a condició ser a opinió o no ser a 'El País'. Però davant la voluntat de no renovar el seu contracte en aquest espai, la periodista hauria decidit marxar. Segons explica, l'explicació que li hauria donat l'empresa és que volen renovar les firmes d'aquesta secció. Mentre Moreno li comunicava els plans de l'empresa, Torres assegura que ha pensat que tothom "és substituïble" i que ja ha "pagat la hipoteca", que no té "ni fills ni deutes".

stats