PROGRAMACIÓ ESPECIAL
Mèdia 09/09/2011

Televisions i ràdios recorden l'11-S

Qui vulgui recordar què va passar l'11 de setembre del 2001 i analitzar com ha canviat el món des de llavors ho té molt fàcil: les cadenes de televisió s'omplen aquest cap de setmana d'especials sobre el tema.

A.c.r.
2 min
Igual que fa deu anys, la zona zero de Nova York tornarà a convertir-se aquest cap de setmana en el centre de les mirades de televisions de tot el món.

Barcelona.Coincidint amb el desè aniversari dels atemptats contra les Torres Bessones de Nova York, moltes cadenes de ràdio i televisió oferiran un desplegament informatiu especial per recordar uns fets que han passat a la història i per analitzar quines conseqüències han tingut en el món en què vivim.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Qui més esforços hi dedicarà seran les cadenes temàtiques, que ja fa dies que han engegat la programació especial amb l'emissió de diversos documentals que analitzen l'11-S des de tots els punts de vista possibles. El dia culminant, però, serà diumenge, concretament a les 14.46 hora catalana, el moment precís en què el primer avió es va estavellar contra la Torre Nord. En aquest instant, les versions locals del Canal de Historia de tot el món començaran l'emissió simultània del documental 102 minutos que cambiaron América -que TV3 va oferir dimecres a Sense ficció -, que narra en temps real com es van viure els atemptats, des del primer impacte contra les torres fins que es van ensorrar.

El mateix dia, National Geographic oferirà una selecció de reportatges sobre els atemptats -que ja s'han pogut veure al llarg de la setmana- i Discovery Channel emetrà una marató amb els sis capítols de Rising: Reconstruyendo la zona cero , una sèrie documental dirigida per Steven Spielberg.

En obert

Les cadenes generalistes també faran memòria durant el cap de setmana. TV3 emetrà dins el 30 minuts el documental Top Secret America , mentre que el 3/24 oferirà diumenge a les 15.00 una entrevista al cònsol dels Estats Units a Barcelona, Greggory Crouch. De fet, el canal informatiu de TVC ja oferirà aquesta nit un especial informatiu conduït per Esteve Soler i, des de Washington, per Antoni Bassas, que recordarà els fets amb diversos analistes.

Els espais informatius de TVE també es bolcaran en l'aniversari de l'11-S, i Ana Blanco conduirà els Telediarios de diumenge des de Nova York. Això es completarà amb reportatges especials, dissabte a la nit, a Informe semanal i En portada (La 1) i La noche temática (La 2).

Per la seva banda, La Sexta estrenarà diumenge el documental de la BBC 11-S, el día que cambió el mundo , i emetrà un especial de Salvados sobre la percepció de l'islamisme arran d'aquells atemptats. Per últim, Antena 3 ha programat demà a la nit la pel·lícula La historia de Rudy Giuliani , centrada en la figura de qui era alcalde de Nova York ara fa deu anys.

stats