Mèdia 01/02/2012

"Wert 'vigilarà' que a Catalunya es pugui estudiar en espanyol", a la portada d''El Mundo'

La trobada que Mas i Rajoy celebren avui a la Moncloa, les últimes novetats sobre la fallida de Spanair i la reforma d'Educació que ha acabat amb educació per la ciutadania són temes de portada en els diaris d'aquest dimecres

Ara
2 min
el mundo

BarcelonaEl diari El Mundo obre amb l'advertiment de José Ignacio Wert, ministre espanyol d'Educació, de multiplicar els esforços perquè a Catalunya es pugui estudiar en llengua castellana i ningú es vegi obligat a estudiar en català. El rotatiu de Pedro J. insisteix que el titular d'educació "es compromet" que "els pares puguin decidir la llengua en què són educats els seus fills". En segon lloc, el diari parla del judici al jutge Garzón i escriu com a titular: "Ara diu que els delictes del franquisme no eren 'polítics'". També recorda que Gallardón "vol eliminar els terminis i torna a posar els supòsits".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Vanguardia afirma que "Mas busca amb Rajoy una relació que faciliti el pacte fiscal". Diu que "l'objectiu és abordar els ajustos, les reformes i el finançament català".

El País assegura que el judici al jutge Garzón pels crims del franquisme "fractura el Suprem". A més, afirma que el ministeri d'Educació desvirtua l'assignatura d'educació per a la ciutadania "després d'alinear-se amb els seus detractors".

El diari Público comença l'edició d'aquest dimecres amb l'argument de defensa de Garzón: "Vaig fer el que creia que havia de fer, per sobre d'ideologies". En segon lloc, interpreta que el govern espanyol "acontenta els bisbes i suprimeix educació per a la ciutadania".

L'ARA recorda en la portada d'aquest dimecres que el 63% del Prat serà 'low cost' i que la desaparició de Spanair empeny l'aeroport de Barcelona "cap a vols de radi curt".

El Punt-Avui també obre amb la fallida de Spanair i assegura que "Iberia va maniobrar contra l'entrada de Qatar a Spanair". A més, el diari constata que les ajudes a altres companyies "han superat, amb diferència" les que ha rebut Spanair.

El Periódico comença avui dimecres amb les primàries dels socialistes espanyols i assegura que "Griñán fa el pas i aposta per Chacón", i recorda que serà avui que el líder andalús comunicarà "el seu suport a la candidata".

La Razón, per la seva banda, titula que "Espanya es reforma", i amb una foto del ministre Wert explica que l'executiu de Rajoy "elimina la doctrinària educació per a la ciutadania" i recupera "els valors de l'esforç".

El diari Abc se centra en la reforma del ministeri d'Educació. Per això, caracteritza la seva pàgina número u com si fos una pissarra i amb lletres amb textura de guix celebra: "Adéu a l'educació de l'era Zapatero". Segons aquest diari, és una reforma que "reivindica l'esforç i el bilingüisme". En portada també destaca que el president del Congrés i del Senat han rebutjat fer servir "casa oficial".

Entre els esportius destaca la portada del diari Sport, que titula: "A mort cap a la Copa", que acompanya dient que "Guardiola reafirma la seva confiança en l'equip". L'As, per contra, insinua que al Barça ja no li va també i titula: "El Barça ja parla dels àrbitres". Mundo Deportivo assegura que la Lliga és possible per al Barça, la qual cosa il·lustra amb un senzill: "Pep, 'a tope'".

stats