Mitjans locals
Mèdia 19/04/2012

La Xarxa Audiovisual Local "racionalitzarà" la seva estructura per "reforçar" els mitjans locals

No s'ha decidit com es durà a terme la reestructuració. La voluntat del consell d'administració és potenciar la vessant productora dels canals de proximitat

Ara
1 min

BarcelonaEl consell d'administració de la Xarxa Audiovisual Local (XAL) impulsarà un procés de reestructuració amb l'objectiu de "racionalitzar-ne l'estrucura i aconseguir la màxima coordinació" entre els mitjans que en formen part, i que depenen de la Diputació de Barcelona: la Xarxa de TElevisions Locals (XTVL), el portal Lamalla.cat i l'agència de notícies de procximitat XN. Segons un comunicat fet públic aquest dijous, el consell ha "constatat la necessitat" de tirar endavant aquest procés, però "garantint en tot moment l'atenció a les necessitats del sector audiovisual de proximitat". Fonts de la XAL han assegurat a l'ARA que encara no hi ha cap determinació pres sobre com es durà a terme aquesta reestructuració.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la nota feta pública avui, per "assegurar la continuïtat" dels mitjans de comunicació locals és imprescindible "dotar de més musculatura el sector" i "reforçar-lo a través d'actuacions en xarxa". Ahora, però, reclama que els mitjans "ajustin la dimensió i la feina diària a un context de racionalització encara més exigent del que sempre ha emmarcat la ràdio i la televisio locals a Catalunya".

En aquest sentit, la XAL vol "incrementar" el paper de les televisions locals com a coproductores de programes i de notícies, que el 2011 va créixer un 66% respecte a l'any anterior.

A més, el consell d'administració ha aprovat un nou sistema de contractació de serveis, que per primera vegada es farà de forma conjunta per part de la XTVL i de Lamalla.cat. S'aposta així per "una opció multiplataforma i multimèdia", en la línia "marcada pel consell d'administració" i que ha de permetre "tant racionalitzar i ajustar la dimensió dels mitjans com garantir els recursos necessaris per al suport al sector".

stats