Mèdia 23/09/2013

"No estic a favor del preservatiu en cap cas": el bisbe de Solsona a 'El Convidat', en 10 frases

Xavier Novell, el més jove de l'Estat, rep Albert Om i parla de la seva professió, del cristianisme, de la situació actual de l'Església, i de molt més

Ara
2 min
Xavier Novell, el bisbe de Solsona, i Albert Om, a 'El Convidat' | TVC

BarcelonaAlbert Om és el convidat de Xavier Novell, bisbe de Solsona i el més jove de tot l'Estat espanyol, en una nova edició del programa 'El Convidat', de TVC. En l'entrevista, Novell parla de la seva vida i la seva professió, de l'actualitat de l'Església, de les seves aspiracions i de temes com el preservatiu, el sexe, i moltes coses més. Us n'oferim un resum amb les 10 frases més destacades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

1. "Em preocupa poc el que diguin de mi, i crec que això és bo, almenys per un bisbe. Perquè un bisbe ha d'actuar d'acord amb el que en consciència creu que el Senyor li demana, i no per publicitat o per caure simpàtic".

2. "Què diuen de mi? L'etiqueta que he sentit més vegades és que sóc el bisbe més jove d'Espanya. La gent també em té classificat com a conservador. D'altra, diu que sóc creatiu i de nova fornada, amb ganes de fer coses noves. Pels qui em coneixen, sóc autèntic, algú que va de cara".

3. "Alguns companys m'han dit que no he de sortir tant a la tele. Avui he acceptat convidar-lo perquè hem de viure en el temps de la transparència, i perquè es vegi com visc no hi ha d'haver cap problema".

4. "Sóc poc urbanita, no m'atrau agafar responsabilitats en ciutats més grans. Trobo la diòcesi de Solsona molt humana. Tinc vocació de pastor i d'estar amb la gent, i no de gestor. Però si m'ho demanessin, diria que sí".

5. "Les noies m'agradaven. Però a casa hi havia una transmissió de la moral catòlica molt clara del que estava bé i del que estava malament".

6. "La pulsió humana masculina que tinc és com la d'un casat que estima la seva esposa, però ha de ser prudent. Imagino que si has conegut el sexe ha de ser més difícil controlar aquesta pulsió, que si no l'has conegut".

7. "Si tenim les esglésies buides és que no ho hem fet bé. I si no ens adonem del problema que tenim, acabarem desapareixent".

8. "No estic a favor del preservatiu en cap cas. En el cas normal, és per impedir que l'acte estigui obert a la vida. I el preservatiu no és el camí per viure unes relacions sexuals més autèntiques. Hi ha altres camins, com la castedat, per evitar malalties".

9. "Si una parella que s'estima i està casada creu que en les relacions sexuals pot trobar plaer, i escruta en el fons del seu cor, si només busca un moment agradable, es donarà compte que no és expressió autèntica de l'amor que es tenen".

10. "Tinc el convenciment que com més radicals siguem, més atractius serem, i més gent voldrà seguir Jesucrist".

stats