COMUNICACIÓ
Mèdia 13/04/2012

El nou president de la Corpo diu que l'ERO a TV3 serà "l'últim recurs"

Brauli Duart assegura que la televisió pública lluitarà per mantenir els drets de la Lliga de futbol la temporada que ve. El mapa del temps es mantindrà. L'ens no ha abordat el possible relleu dels directors de la televisió i la ràdio públiques

Ara
3 min
Brauli Duart al Parlament de Catalunya / ACN

BarcelonaEl nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Brauli Duart, no descarta un expedient de regulació d'ocupació (ERO) a TV3 i a Catalunya Ràdio, però deixa clar que serà "l'últim recurs" i que abans s'exploraran totes les vies possibles. Amb tot, ha insistit a 'Els matins' de TV3, en la primera entrevista des que va ser escollit pel Parlament, que s'han d'"ajustar els costos" com estan fent tots els organismes públics. Duart ha afegit que les retallades s'aplicaran "mantenint el model de servei públic". És a dir, segons ha definit: "Entretenir amb continguts de qualitat".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Com continuarà sent líder TV3?", ha preguntat la periodista Ariadna Oltra. "Amb experiència i talent", ha contestat Brauli Duart.

Una de les claus, com ja ha deixat clar el Govern els últims mesos i com ja ha anat fent l'actual direcció de TV3, és augmentar la producció pròpia i reduir els contractes a productores externes. Duart ha admès que el 75% de producció pròpia actual de TV3 és un "percentatge raonable", i també ha recordat que la televisió pública ha de continuar sent un "motor de la indústria audiovisual catalana". "No ens plantegem aïllar-nos", ha afirmat. Amb tot, ha insistit que "s'ha d'estudiar cas per cas" i "avaluar els recursos interns de la casa", ja que "es poden optimitzar els recursos encara més". "Hi ha alguna àrea del sector públic que no s'ajusti?", ha dit. La plantilla de TV3 està formada per 2.130 treballadors. En total, a la Corporació –sumant-hi Catalunya Ràdio– hi treballen 2.600 persones, segons les dades que ha donat Duart en l'entrevista.

Evita parlar de canvis en la direcció

Durat també ha assegurat que buscarà el consens de tots els membres del consell de govern de l'ens a l'hora de decidir si hi ha canvis o no en la direcció de TV3 i Catalunya Ràdio. Ha deixat clar, però, que és una qüestió que no s'ha abordat i que, per tant, preferia no parlar-ne.

El futbol a TV3

"Per què no hi ha d'haver futbol a TV3?", ha dit el nou president de la Corpo, quan se li ha preguntat pels drets del futbol. TV3 manté els drets per a la Lliga de Campions fins al 2014. Pel que fa a la Lliga, Durart ha dit que els drets per la temporada que ve encara no s'han començat a negociar, però que un cop s'obri la negociació, TV3 aspirarà a poder emetre'n partits com està fent ara. Però "no a qualsevol preu", ha advertit.

Sobre la reducció progressiva de la publicitat a TV3 i Catalunya Ràdio. Duart ha tret ferro als últims canvis a la llei i ha recordat que la mesura ja estava inclosa en la llei del 2007. Això sí, tal com ha admès, sense l'afirmació explícita que a Catalunya Ràdio la publicitat s'ha de reduir fins a desaparèixer.

El vicepresident proposat pel PP

"No m'incomoda que el vicepresident de la CCMA sigui del PP, respon al pluralisme que hi ha a la societat catalana", ha dit més tard en una entrevista a 'Els matins de Catalunya Ràdio' en relació amb l'acord CiU-PP per donar la vicepresidència de l'ens al representant proposat pels populars, Armand Querol. Querol va queixar-se fa uns dies que el mapa de TV3 no inclou tota la península Ibèrica. "No veig per què hi ha d'haver canvis en el mapa del temps de TV3. És un tema que no s'ha abordat ni està previst abordar en el consell de govern de la CCMA", ha respost Duart, tot i que ha dit que respecta l'opinió de Querol. Brauli Durat també ha insistit que la llengua i la qualitat del servei públic són prioritats a la Corpo.

stats