Premsa
Mèdia 14/11/2011

Mor als 80 anys el periodista Josep Pernau

Va ser degà del Col·legi de Periodistes i havia dirigit nombroses publicacions

Redacció
2 min
Josep Pernau

BarcelonaEl periodista Josep Pernau ha mort avui a Barcelona als 80 anys en agreujar-se una malaltia que l'afectava des de feia dos anys, segons han informat a l'agència EFE fonts de la família.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pernau, que en els últims vint anys de la seva carrera havia exercit com a columnista i editorialista d'El Periódico, va acumular una llarga trajectòria professional en què va ser director del Diari de Barcelona en dues etapes diferents, del Diario Femenino, de Mundo Diario, de la revista Destino i del setmanari Mundo.

Durant els anys de la Transició, Pernau va ser president de l'Associació de la Premsa i, del 1978 al 1981, va presidir la Federació d'Associacions de la Premsa (FAPE), a més de ser degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya entre el 1991 i el 1997, període en què es va aprovar el Codi Deontològic de l'entitat.

Al llarg de la seva carrera va rebre nombrosos premis, com l'Ortega y Gasset el 1991, el Premi Josep Maria Lladó a la llibertat d'expressió el 2002 i el Premi Internacional Manuel Vázquez Montalbán en la categoria de periodisme cultural i polític el 2005, any en què va rebre també la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

L'escriptor Josep Maria Espinàs, amic personal de Pernau, l'ha definit en declaracions a Catalunya Informació com una persona "molt senzilla, molt culta, afectuosa, tranquil·la i modesta, i amb una voluntat molt gran", i recorda que era un home "amb una memòria prodigiosa, tenia un arxiu vivent dins del cap". "L'he admirat moltíssim", assegura Espinàs, que diu que era una persona "entranyable" amb la qual "comptaves sempre" i amb qui "podies discutir sense enfadar-t'hi mai".

La capella ardent de Pernau s'obrirà aquest dimarts a les 12.30 al Tanatori de les Corts de Barcelona, i la cerimònia de comiat tindrà lloc dimecres a les 10.30.

stats