Mitjans públics
Mèdia 09/04/2013

La justícia anul·la l'ERO de Telemadrid perquè no s'ajusta al dret

El president de la Comunitat va advertir que si no es podia tirar endavant l'acomiadament de 861 treballadors caldria tancar el canal

Ara
1 min
El govern madrileny tancarà Telemadrid si el jutge anul·la l'ERO

BarcelonaEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid considera que l'ERO que va presentar al novembre la direcció de Telemadrid no és "ajustat a dret", i obliga a readmetre els 861 treballadors acomiadats o a indemnitzar-los amb 45 dies per any treballat. Les conseqüències d'aquesta decisió, però, poden ser molt més profundes si el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, compleix l'amenaça que va llançar al febrer, després que la UGT portés l'ERO als tribunals.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

González va advertir llavors que si la justícia anul·lava l'ERO i obligava a readmetre els treballadors acomiadats caldria tancar l'ens públic de radiotelevisió de la Comunitat, ja que era impossible "mantenir" econòmicament un mitjà de comunicació públic com Telemadrid, amb una plantilla de 1.200 treballadors i un dèficit d'explotació de més de 100 milions d'euros, quan els ingressos són de 15 milions. El president va recordar, a més, que la llei no permet que els mitjans públics autonòmics tinguin dèficits, i va deixar clar que compliria l'amenaça: "No és una intenció, és una decisió", va sentenciar.

En tot cas, la sentència no obliga estrictament a readmetre els acomiadats, sinó que obre la porta a pagar-los una indemnització més elevada, la qual cosa podria permetre a González no executar la seva amenaça de tancament.

stats