Mèdia 08/12/2011

Una bala de canó d'un programa de televisió dels EUA travessa una casa mentre els amos hi dormen

Els 'Mythbusters' (Caçadors de mites) volien calcular la velocitat del projectil, que es va desviar i va impactar en una casa i una furgoneta. No hi ha ferits

Ara
1 min

BarcelonaUn truc del programa Mythbusters (Caçadors de mites) va fer que una bala de canó traspassés les parets d'una casa de Califòrnia i anés a parar a una camioneta estacionada a uns metres de distància, segons l'agència de notícies Associated Press.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'equip del programa, que es va emetre a Catalunya a través de la cadena espanyola Cuatro com a Cazadores de mitos, i que es dedica a desmentir o afirmar mites de tota mena amb experiments empírics, volia mesurar la velocitat dels projectils disparats des d'un canó. Per fer-ho van acudir a l'àrea de tir del departament del xèrif i van disparar projectils a uns barrils plens d'aigua i un mur de formigó, però un d'ells va desviar-se més de 200 metres i va anar a parar una zona residencial propera.

La bala va impactar a l'entrada d'un habitatge mentre els habitants hi dormien. Va travessar les parets i va sortir per darrere deixant un forat de diversos centímetres de diàmetre. Finalment, va impactar en una furgoneta aparcada al carrer.

L'incident no ha causat ferits, segons el portaveu del xèrif, J. D. Nelson, que va declarar al Contra Costa Times Contra Costa Timesque els residents de la casa no es van llevar fins que la pols no va quedar depositada –literalment– sobre els seus cossos.

Nelson, que també és assessor del programa, va declarar que l'equip havia fet servir el canó més de 50 vegades sense incidents.

stats