Televisió
Mèdia 24/05/2012

La seqüela de 'Spartacus' és la sèrie amb més morts per episodi

Una web sobre informació funerària elabora un rànquing de les ficcions nord-americanes més sanguinàries

Ara
1 min
A 'Spartacus: Vengeance' moren, de mitjana, 25 persones per capítol

BarcelonaAmb una mitjana de 25 humans morts per episodi, 'Spartacus: Vengeance', la seqüela d'aquesta sèrie ambientada a l'antiga Roma, encapçala un sorprenent rànquing elaborat per la web 'Funeralwise.com', especialitzada en temes funeraris, sobre les ficcions nord-americanes més sanguinàries. L'estudi, que deixa ben clar que no té fiabilitat estadística, va analitzar 40 sèries de diverses cadenes dels Estats Units durant els primers quatre mesos d'aquest any i va fixar-se en vuit capítols de cadascuna de les produccions emesos dins aquest període per extreure'n conclusions.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per darrere de 'Spartacus: Vengeance', absolutament destacada en primera posició, hi ha 'Game of Thrones', amb 13 morts per capítol; 'Nikita', amb 9; 'NCIS: Los Angeles', amb 6, i 'Criminal minds', amb 5. L'estudi té en compte, també, però per separat, les morts d'éssers no humans, i en aquest sentit la més sanguinària és 'The vampire diaries', amb 18 morts en cada capítol –més una víctima humana–, seguida de prop per 'The walking dead', amb 16 morts d'éssers sobrenaturals –també, més una d'humana–. En total, entre les 40 sèries analitzades es van comptar 132 humans morts de mitjana, una xifra que puja a 171 si també tenim en compte les criatures no humanes.

L'estudi conclou que sovint els espectadors "ni tan sols s'adonen" de les morts que tenen lloc a la pantalla, i apunta: "Sembla que trobem la mort entretinguda, com s'evidencia per la popularitat de molts dels programes analitzats". A més, destaca el fet que "rarament" les morts acaben en un funeral o algun altre tipus de cerimònia. Segons l'estudi, només se'n van comptabilitzar vuit per més d'un miler de morts.

stats