Mèdia 05/09/2013

La valoració de l'11-S, a l'Ara TV

Antoni Bassas presentarà un programa amb el resum complet de la jornada

àra
2 min

Barcelona.El dia 11 de setembre tornarà a ser una jornada important per al país. De la mateixa manera que l'11-S de l'any passat va suposar un abans i un després en la visualització del sobiranisme al país, la iniciativa d'unir amb una cadena humana els dos extrems del país -uns 400 quilòmetres de recorregut- torna a situar Catalunya sota el focus dels mitjans internacionals. L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), que és qui organitza l'esdeveniment, explica que més de 200 corresponsals estrangers s'han acreditat per fer la crònica d'aquest acte massiu, popular i reivindicatiu.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'ARA en farà un seguiment informatiu en directe a través de la web i, aprofitant la data, estrena un nou format a l'Ara TV: un programa nocturn de dues hores, a les deu del vespre, per fer la valoració més completa del que hagi donat de si la jornada. L'espai serà conduït per l'editor de l'ARA, Antoni Bassas, que explica l'objectiu del programa: "La Via Catalana serà història del país. I volem que a les deu de la nit, quan tothom hagi tornat del seu tram, trobi a l'Ara.cat una visió integral de com ha anat l'Onze de Setembre".

Al llarg de dues hores, i amb format de talk show , Bassas donarà pas a tots els participants. Des de periodistes i opinadors de l'ARA -Albert Om, Toni Soler, Joan Subirats, Joan B. Culla i Esther Giménez-Salinas, entre d'altres- fins a polítics de tots els partits perquè comparteixin la seva valoració de la Diada. "L'Ara TV no pot competir amb el desplegament d'unitats mòbils de TV3 -raona Bassas-, però els nostres periodistes i columnistes formen una alineació que es fa mirar i escoltar, perquè dominen l'art de captura i d'explicar la notícia".

Serà un programa que, en la línia del diari, també buscarà la màxima proximitat amb els lectors i els espectadors. Hi haurà obert un xat perquè els participants de la Via Catalana puguin compartir les seves experiències, fer preguntes o enviar fotografies i vídeos del seu tram de la cadena.

L'espai també estarà pendent de les valoracions que facin altres mitjans i Mònica Planas, crítica de televisió del diari, explicarà com s'ha transmès a les diferents cadenes l'esdeveniment. Una altra opinadora de l'ARA, Empar Moliner, farà un retrat de l'ambient que s'haurà viscut a la cadena.

També es presentarà l'edició de l'endemà de l'ARA, que, com és natural, estarà centrada en la crònica de la cadena, en les repercussions i en el plantejament dels escenaris que s'obren a partir d'ara. El director del diari, Carles Capdevila, comentarà la portada i els continguts més rellevants.

Un diari especial

A banda del talk show nocturn a l'Ara TV i del seguiment de la Diada en temps real des de la web, el diari en paper del dia 11 també serà un exemplar especial. I inclourà un suplement de 64 pàgines dedicat al 1714 en què s'explica, de manera divulgativa i amena, aspectes rellevants d'aquell moment històric. Amb aquest desplegament en paper, web i televisió, l'ARA evidencia un cop més la seva vocació de mitjà multiplataforma.

stats