Sèrbia torna a ser el malson olímpic del waterpolo espanyol (10-7)

Roger Requena

BarcelonaPer quarta vegada consecutiva, la selecció espanyola masculina de waterpolo s’acomiada d’uns Jocs als quarts de final a mans d’una selecció balcànica. Ahir va dir adéu a les aspiracions a medalla en perdre contra Sèrbia (10-7).

Tot i les bones sensacions demostrades a la fase de grups -els homes de Gabi Hernández van acabar primers-, l’ogre serbi va tornar a mostrar la seva versió més letal i va demostrar per què tots els seus rivals els consideraven el rival a batre en els prolegòmens dels Jocs. Amb una defensa rocosa i atacs sorprenentment còmodes, els balcànics van imposar-se en els dos primers quarts per anar al descans amb un sòlid avantatge (7-3). Espanya, necessitada d’una reacció, va fer part dels deures i va escurçar les diferències, firmant un parcial de 0-3 en el tercer període.

Sèrbia, però, va reaparèixer a l’últim quart. Aprofitant bona part de les superioritats numèriques de què va disposar -un dels punts en què va fallar Espanya- va anotar tres gols en un tercer quart on va ensorrar totes les esperances dels de Gabi Hernández amb una diana matinera. Després de l’eliminació de les noies davant de Rússia, el waterpolo espanyol s’acomiada sense medalla de Rio.

Els mateixos botxins des d’Atlanta

Des que Espanya va alçar l’or en waterpolo als Jocs d’Atlanta el 1996, quan van derrotar Croàcia a la final, en els següents cinc Jocs sempre ha caigut contra seleccions balcàniques. A Sydney va ser Iugoslàvia la que va privar els espanyols del bronze en el partit pel tercer i quart lloc (8-3). Quatre anys després començaria el malefici dels quarts de final que ahir va tenir continuïtat: Sèrbia i Montenegro va derrotar Espanya 7-5 a Atenes. A Pequín, altre cop els serbis van deixar els espanyols a les portes de les medalles (9-5), i a Londres va ser Montenegro, ja en solitari després de l’escissió de Sèrbia, la que va imposar-se a la selecció espanyola per 11-9.