Internacional 04/07/2013

Passos Coelho diu que hi ha un acord amb els seus socis per "garantir l'estabilitat del govern" portuguès

El primer ministre portuguès no dóna del tot per tancada la crisi política, perquè diu que cal "aprofundir" en la fórmula

Efe
1 min

LisboaEl primer ministre portuguès, el conservador Pedro Passos Coelho, ha anunciat aquest dijous que hi ha una "fórmula per garantir l'estabilitat del govern" però que ha de ser "aprofundida".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de tres rondes de converses, obertes ahir a la nit amb el dimissionari titular d'Exteriors, Paulo Portas, líder del partit que li dóna majoria parlamentària, i una trobada amb el cap de l'Estat, Aníbal Cavaco Silva, el primer ministre va anunciar que seguiran els contactes a la recerca de "condicions" per governar.

En una breu i confusa declaració als periodistes després de l'audiència amb Cavaco, el primer ministre va declarar que "serà trobada una forma de poder garantir el suport polític del CDS-PP al govern i, en aquesta mesura, garantir l'estabilitat política del país".

La renúncia de Portas "no afecta" el suport del seu partit, el Centre Democràtic Social Partit Popular (CDS-PP, democratacristià), al govern, ha afegit.

Aquesta formació i el Partit Social Demòcrata (PSD, centredreta) de Passos Coelho buscaran "la millor fórmula" de garantir-lo, ha informat el primer ministre, que no va acceptar preguntes dels periodistes.

La crisi política oberta a Portugal es va desencadenar dimarts amb la dimissió de Portas, que va justificar la seva decisió per no estar d'acord amb el cap de l'executiu en el nomenament de la nova ministra de Finances, Maria Luís Albuquerque.

stats