Internacional 12/08/2013

Mor el príncep Joan Frisó d'Holanda després d'un any en coma

Frisó, de 44 anys, va patir un accident d'esquí el 17 de febrer del 2012 a la ciutat austríaca de Lech. Des de llavors estava inconscient

Efe
1 min

Brussel·lesEl príncep Joan Frisó d'Holanda, germà del rei Guillem Alexandre, ha mort aquest dilluns al palau de Huis ten Bosch, a l'Haia, després de més d'un any en coma, segons ha informat la casa reial holandesa en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Frisó, de 44 anys, va patir un accident d'esquí el 17 de febrer del 2012 a la ciutat austríaca de Lech. Des de llavors estava inconscient.

"Sa majestat el rei anuncia amb gran pesar que sa altesa reial el príncep Joan Frisó ha mort", assenyala el breu comunicat signat pel rei Guillem Alexandre.

"El príncep Frisó ha mort per les complicacions que es van produir com a resultat del dany cerebral causat per falta d'oxigen després de l'accident d'esquí el 17 de febrer del 2012", afegeix el text sobre la causa de la mort.

Després de ser tractat en una unitat de cures intensives a Innsbruck (Àustria), a prop del lloc de l'accident, Frisó va ser traslladat a principis de març del 2012 a l'Hospital Wellington, a Londres.

El novembre del 2012 el príncep va mostrar signes de "consciència mínima", però des de llavors no s'havia produït cap evolució.

El juliol del 2013 va ser traslladat al palau de Huis ten Bosch, una de les residències oficials de la monarquia holandesa, on ha mort aquest dilluns.

La seva mare, la reina Beatriu, va passar el relleu de la monarquia al germà de Frisó, el rei Guillem Alexandre, el maig passat.

Frisó va néixer el 25 de setembre del 1968 a Utrecht (Països Baixos) i es va casar el 2004 amb Mabel Martine Ens, amb qui va tenir dues filles, Luana i Zaria, de 8 i 7 anys, respectivament.

stats