Internacional 15/09/2013

El sí a la independència d'Escòcia avança als sondejos

Una enquesta a falta d'un any per al referèndum indica que els votants del no canviaran el vot si el Parlament d'Edimburg no guanya poder

Ara
1 min

BarcelonaUn sondeig de l'institut ICM per a l''Scotland on Sunday' apunta que un de cada deu votants del no a la independència d'Escòcia repensaria el seu vot si no s'atorguen més poders després del referèndum al Parlament d'Edimburg.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest estudi indica que, entre els que tenen decidit el seu vot, el no guanyaria amb un 60% de suport contra un 40% de vots partidaris de la independència.

Però les xifres baixen fins al 55% de vots negatius i el 45% de positius si se'ls diu als enquestats que votar no a la independència no significa dotar de més poders la cambra legislativa escocesa.

Pas endavant pels independentistes

"Ni sumant-hi els que volen més autonomia –explica l'analista John Curtice– la independència guanyaria el referèndum però, segons aquest estudi, es fa un pas important en el camí d'una hipotètica victòria".

Els independentistes escocesos han rebut amb gran satisfacció aquest nou sondeig que se suma a un altre també publicat aquest diumenge que apunta que, quan se sumen els indecisos, el vot afirmatiu avança fins al 48%, davant del 52% de contraris a la independència.

El 18 de setembre faltarà just un any per a la celebració del referèndum d'independència d'Escòcia que van pactar l'octubre passat el primer ministre britànic, David Cameron, i el seu homòleg escocès, Alex Salmond.

Totes les enquestes fins ara han donat la victòria al no, tot i que el suport a la independència ha mostrat signes d'augmentar lleugerament els últims mesos, sense arribar a superar la barrera del 50%.

stats