Grècia
Internacional 15/06/2011

Els 'indignats' grecs impedeixen també l'accés al Parlament dels seus diputats

El Parlament grec ha de votar avui un nou paquet de mesures d'estalvi. La d'avui és la tercera vaga general d'aquest 2011

Redacció
1 min
Manifestants grecs davant del Parlament custodiat per la policia

AtenesEls grecs s'han llençat avui al carrer per donar suport a la vaga general convocada pels sindicats majoritaris. Milers de persones s'han concentrat davant del Parlament per impedir l'accés als polítics que han de votar el nou pla d'auteritat proposat pel primer ministre, Iorgos Papandreu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta de la tercera aturada de 24 hores d'aquest any: paralitza la circulació de trens i vaixells –els mitjans de transport urbà s'aturaran algunes hores–, i afecta fins i tot la premsa, ja que els periodistes de tots els mitjans s'hi han sumat.

També estaran tancats els bancs, els serveis públics, els ministeris, les guarderies infantils i les empreses estatals en vies de privatització. Està previst que els hospitals públics atenguin només els casos d'emergència. I els comerços tancaran unes hores al migdia. L'excepció són aquesta vegada les aerolínies i els aeroports, que funcionaran normalment per no afectar el turisme.

Els grecs protesten així contra la implementació d'un paquet addicional de mesures d'austeritat del qual depèn que Grècia continuï rebent ajuda de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional.

Amb aquest darrer paquet, el Govern pretén afegir 78.000 milions d'euros als comptes de l'Estat i rebaixar el dèficit al 7,5% del producte interior brut (PIB) aquest any, i per aconseguir-ho hi ha previstes privatitzacions, retallades salarials, tancament d'empreses públiques i una apujada d'impostos.

stats