País Valencià 08/07/2013

Foment assegura que el tren d'alta velocitat Madrid-Alacant frega el "cent per cent" d'ocupació

En el primer mes de servei de l'AVE, els trens han transportat 150.000 viatgers

Europa Press
2 min

AlacantEls trens de l'AVE Madrid-Alacant circulen amb una ocupació "molt alta, de gairebé el cent per cent" de la seva capacitat, segons ha assegurat el director general de Ferrocarrils del ministeri de Foment, Miguel Pozo de Castro. L'alt càrrec de Foment ha indicat moments abans de participa en la jornada 'AVE Madrid-Alacant, oportunitat per al creixement' que el nombre de viatgers transportats en aquest AVE en el seu primer mes en servei se situarà en uns 150.000 passatgers.

Preguntat per la possibilitat que el trajecte entre la capital alacantina i l'espanyola es realitzi en un futur en un temps inferior a l'actual de dues hores i vint minuts, ha afirmat que el temps que triga el trajecte en aquest moment és "per estar molt orgullós". "Cap altra relació a Europa s'apropa a aquesta dada", ha explicat.

Respecte a algunes incidències registrades en la infraestructura durant els primers dies de funcionament, ha assenyalat que situacions d'aquest tipus han "ocorregut en qualsevol línia que s'ha posat en servei a Espanya i Europa".

"No diria problemes, estem parlant d'uns equips de senyalització i instal·lacions de comunicació molt sofisticats i complexos, i és normal que en el període inicial hi hagi ajustos, que és obligatori posar-los a punt al llarg dels dies següents", ha manifestat, al mateix temps que ha recalcat que "cal minimitzar aquest tipus de coses", ja que, en la seva opinió, els temps del servei són "magnífics".

Així mateix, ha explicat que aquestes infraestructures "triguen un període de temps a madurar", si bé ha incidit que els números estan al voltant dels dos milions de clients a l'any. "Està en la línia del que esperàvem", ha afegit.

Finalment, quant a l'objectiu de la jornada, ha ressaltat que l'alta velocitat "serà una fita" per a la província alacantina, per a la regió valenciana i per al Mediterrani, així com un "element dinamitzador de primera magnitud", ja que, tal com ha emfatitzat, "permet connectar" el Llevant espanyol amb el centre del país i amb la resta de la Península.

"Pel que fa a Alacant i a la Comunitat Valenciana, sabem que el sector turístic és de primera magnitud, el turista nacional és un client molt important de la regió i això contribueix a posar en valor aquesta zona enfront de la resta", ha manifestat.

stats